Nybro och Partille har landets finaste parker

Nybro och Partille har landets finaste parker

Press releases   •   Sep 24, 2015 15:47 CEST

Badhusparken i Nybro och Jonsereds Trädgårdar i Partille vinner priset Elmia Park Inspira. De båda vinner priset i varsin kategori i tävlingen om Sveriges vackraste och mest inspirerande offentliga park. Priserna delades ut på branschmässan Elmia Park i Jönköping torsdagens den 24 september.

Pressinbjudan: Välkommen till Elmia Park!

Pressinbjudan: Välkommen till Elmia Park!

Press releases   •   Sep 11, 2015 16:27 CEST

Gräsplaner i UEFA-standard, lättskötta planteringar för offentliga miljöer och korandet av Sveriges finaste och mest inspirerande park – mycket står på programmet när Elmia Park bjuder in till den största svenska mässan för grönytebranschen den 22-24 september i Jönköping. På mässan arrangeras flera seminarier i samarbete med SGA, Swedish Greenkeepers Association, och SGF, Svenska Golfförbundet.

Obemannad våg vägde tyngst som årets lantbruksinnovation

Obemannad våg vägde tyngst som årets lantbruksinnovation

Press releases   •   Apr 23, 2015 14:50 CEST

Hencol OPV är juryns val för Elmia Lantbruk Innovation Award 2015. Det obemannade systemet för kontinuerlig vägning av nötkreatur spar både tid och ger bättre säkerhet för djuren och för lantbrukarens arbetsmiljö. Vågsystemet vinner juryns pris som årets bästa tekniknyhet inom lantbruket.

​De kan vinna Elmia Lantbruk Innovation Award

Press releases   •   Mar 05, 2015 12:07 CET

Nu är nomineringarna klara till Elmia Lantbruk Innovation Award 2015. Fyra nya och smarta produkter är nominerade till priset som delas ut till årets bästa tekniknyhet inom lantbruket. Tre av innovationerna handlar om olika hjälpmedel för att hålla koll på djur i besättningar och ett om att framställa eget foder. Vinnaren presenteras senare i vår.

​Framtidens djurhållning i fokus på lantbruksmässa

​Framtidens djurhållning i fokus på lantbruksmässa

Press releases   •   Dec 19, 2014 09:27 CET

Den 21-24 oktober 2015 är det dags igen för Elmia Lantbruk Djur & Inomgård, lantbruksmässan där allt som rör djuren och gården är i centrum. Mässans teman är framtidens djurhållning och innovationer för ett effektivt och lönsamt lantbruk.

Positiva toner på odlarnas egen branschmässa

Positiva toner på odlarnas egen branschmässa

Press releases   •   Dec 10, 2014 17:28 CET

​Trots ett relativt dåligt år för odlarna spirade och grodde framtidstron på den nordiska branschmässan Elmia Odla. Flera av utställarna betonade vikten av att ha ett eget forum för att träffas och prata om framtidens förutsättningar, se på nya maskiner och produkter och göra affärer. Positiva toner på odlarnas egen branschmässa.

​Pressinbjudan: Välkommen till Elmia Odla!

​Pressinbjudan: Välkommen till Elmia Odla!

Press releases   •   Nov 27, 2014 17:11 CET

Elmia Odla den 9-10 december är branschmässan för alla som arbetar med potatis, grönsaker, bär och frukt. Nordens potatis- och frilandsodlare samlas i Jönköping för att ta del av nyheter och se de senaste produkterna inom utsäde, gödsel, bevattning och maskiner. Redan dagen innan mässan arrangerar Elmia Odla ett seminarium om klimatförändringar som hot mot svenska odlingar.

Startklart i Sala för den nya skogsmässan

Startklart i Sala för den nya skogsmässan

Press releases   •   Dec 19, 2013 14:11 CET

Det är nu klart att den nya skogsmässan MellanskogsElmia 22-23 augusti 2014 kommer att hållas i Sala kommun. Närmare bestämt i Saladamm, strax nordost om Sala. Sala har det perfekta läget för en ny stor skogsmässa i mellersta Sverige.

Året Nyhet och Årets Arbetsmiljöprodukt 2011 - Här är vinnarna!

Press releases   •   Oct 03, 2011 09:44 CEST

Ett kamerasystem för övervakning och analysering av juverhälsan och en vattenhaltsmätare med kalibreringsfunktion är två av lösningarna som tilldelas de prestigefyllda utmärkelserna Årets Nyhet respektive Årets Arbetsmiljöprodukt 2011. Tre företag prisas i år för sina nya tekniska innovationer – idag offentliggörs vilka de är.

Starkaste pigan och bonddrängen koras på Elmia

Press releases   •   Sep 26, 2011 09:12 CEST

Sedan 1997 har Sveriges starkaste bonddräng årligen arrangerats. 2009 utökades tävlingen med Sveriges starkaste piga och 2010 på Elmia instiftades en särskild juniorkamp – Sveriges starkaste piga & bonddräng junior – för ungdomar till och med 20 år. Gemensamt för de tre är att de innehåller tävlingsmoment med anknytning till gamla tiders arbete på en gård.

Närproducerat skräp blir delikatess i skolan

Press releases   •   Sep 06, 2011 13:12 CEST

De allra minsta potatisarna brukar slängas hos producenten. Men i skolmatsalen kan de bli till ugnsrostad lyxlunch. – Det är bara ett exempel på vad som kan komma ur en bra dialog mellan skolköket och bonden, säger dietisten och författaren Annika Unt Widell.

Rekordintresse för att tävla i ”Årets närproducerade produkt”

Rekordintresse för att tävla i ”Årets närproducerade produkt”

Press releases   •   Sep 01, 2011 14:32 CEST

Allt fler företagare vill tävla om utmärkelsen ”Årets Närproducerade Produkt”. När anmälningstiden för 2011 års pris gick ut i fredags, var antalet anmälda mer än dubbelt så många som premiäråret 2009. – Det är nog en avspegling av att intresset för närproducerad mat stiger i hela Sverige, säger Maria Lindsäth, projektledare för mässan Elmia Närproducerat som står bakom priset.

Elmia vill få ungdomar att välja lantbruket

Elmia vill få ungdomar att välja lantbruket

Press releases   •   May 23, 2011 12:42 CEST

Finns det någon framtid för den som vill jobba inom lantbruket? Många ungdomar – även elever på naturbruksgymnasierna – tvekar. På Elmia Lantbruk Djur & Inomgård görs därför en specialsatsning för att inspirera ungdomar att både våga och vilja satsa på en yrkeskarriär inom lantbruket. Samtliga gymnasieelever i årskurs 2 och 3 med jordbruk- eller hästinriktning bjuds särskilt in till mässan i höst.

Årets bästa närproducerade mat ska utses

Årets bästa närproducerade mat ska utses

Press releases   •   Mar 28, 2011 13:09 CEST

Vem tillverkar den bästa närproducerade osten, brödet, sylten och charkuterivaran? Den frågan får sitt svar när Årets Närproducerade Produkt utses. Priset, som instiftades 2009, kommer att delas ut i samband med mässan Elmia Närproducerat.

Moderna bönder finns på Facebook

Moderna bönder finns på Facebook

Press releases   •   Mar 09, 2011 16:12 CET

Att vara jordbrukare må vara ett gammalt yrke. Men dagens bönder är långt ifrån traditionalister. I början av mars slog Elmia Lantbruk nytt rekord med 4000 fans på sin facebooksida. Att vara jordbrukare må vara ett gammalt yrke. Men dagens bönder är långt ifrån traditionalister. I början av mars slog Elmia Lantbruk nytt rekord med 4000 fans på sin facebooksida.

Lantbrukssverige samlas på Elmia i oktober

Lantbrukssverige samlas på Elmia i oktober

Press releases   •   Jan 31, 2011 14:13 CET

Den 19-22 oktober arrangeras Sveriges största mötesplats för lantbrukare. Elmia Lantbruk Djur & Inomgård 2011 bjuder på ett bredare utbud än någonsin tidigare. – Vi fyller alla hallarna på Elmia. Dessutom sätter vi upp en extra tälthall på 4000 kvadratmeter för alla mjölk- och köttdjur, berättar Maria Lindsäth, projektledare för mässan.

Succé för satsningen ”Säkerhet i Lantbruket” – över 650 elever anmälda till mässan

Press releases   •   Oct 18, 2010 11:11 CEST

Ungdomssatsningen ”Säkerhet i Lantbruket” blir en succé under Elmia Lantbruk Maskin & Fält! Över 650 elever från landets naturbruksgymnasier kommer till mässan. – Vi är glada för det stora intresset eftersom säkerhetsmedvetandet i lantbruket måste bli bättre. Därför känns det oerhört angeläget att nå morgondagens lantbrukare, säger programansvarig Maria Lindsäth.

De kan bli årets innovationer

De kan bli årets innovationer

Press releases   •   Jun 20, 2016 14:03 CEST

En tröskningssimulator, ett larmsystem för kalvning och stallbelysning med LED-lampor. Det är några av de 18 innovationer som kan vinna årets Elmia Lantbruk Innovation Award. Nytt för i år är att utmärkelsen, som delas ut i höst på Elmia Lantbruk Framtidsforum, finns i både guld och silver.

Elmia på världens största lantbruksmässa

Elmia på världens största lantbruksmässa

Press releases   •   Nov 03, 2015 07:45 CET

Elmia deltar i den svenska paviljongen Sweden Innovation Power på världens största lantbruksmässa, Agritechnica i Hannover 8-14 november. Syftet är att tillsammans med åtta andra aktörer presentera svenskt lantbrukskunnande och det goda svenska innovationsklimatet. Allt från olika företag till forskare och andra experter med erfarenhet från hur innovationer blir verklighet berättar om samarbetet.

Ny teknik och ekomat gynnar lantbrukets framtid

Ny teknik och ekomat gynnar lantbrukets framtid

Press releases   •   Oct 19, 2015 10:39 CEST

Mjölkproducenternas situation är ett av de ämnen som debatteras på lantbruksmässans första dag när landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) möter branschens företrädare i en debatt. Stort fokus har Elmia Lantbruk Djur & Inomgård 21-24 oktober också på den växande trenden för ekologisk mat och ny smarta innovationer. Tradtitionsenligt bjuder mässan även på riksutställning av kött- och mjölkdjur.

Nytt avtal mellan MaskinLeverantörerna och Elmia Lantbruk

Nytt avtal mellan MaskinLeverantörerna och Elmia Lantbruk

Press releases   •   Oct 15, 2015 09:00 CEST

​MaskinLeverantörerna har tecknat avtal med Elmia om samarbete för den kommande nya lantbruksmässan Elmia Lantbruk. Avtalet innebär bland annat förnyat samarbete om innehållet på den nya lantbruksmässan, som har premiär 2016.

Elmia Lantbruk 2016 blir ny arena för det svenska lantbrukets framtid

Press releases   •   Oct 02, 2015 11:24 CEST

Elmia i Jönköping lanserar nästa år en ny och större lantbruksmässa. Elmia Lantbruk 2016 blir arena för lantbrukets alla frågor och utmaningar och med aktiviteter runt om i hela Jönköpingsområdet. ​Mässan ska täcka allt från djur och produkter till politik, hälsotrender och klimatförändringar. Den föregås också av en konferensdag för lantbrukare, närliggande branscher, politiker och media.

Vinnande grönt koncept på Elmia Park

Vinnande grönt koncept på Elmia Park

Press releases   •   Sep 24, 2015 17:26 CEST

En stor och bred grön plattform med ett smörgåsbord för alla som arbetar i grönytebranschen. Elmia Park summerar ännu en lyckad mässa i Jönköping, som har blivit landets gröna mittpunkt. Inte minst för golfen.

Pressinbjudan: Välkommen till Elmia Lantbruk Djur & Inomgård  den 21-24 oktober i Jönköping!

Pressinbjudan: Välkommen till Elmia Lantbruk Djur & Inomgård den 21-24 oktober i Jönköping!

Press releases   •   Sep 23, 2015 15:47 CEST

Elmia Lantbruk Djur & Inomgård är branschens viktigaste mässa med djuren och gården i centrum. Trots de tuffa tiderna är lantbruket en framtidsbransch – och det är viktigare nu än någonsin att kraftsamla för att utveckla det svenska lantbruket mot framtiden.

Golfen satsar stort och länge på Elmia Park

Golfen satsar stort och länge på Elmia Park

Press releases   •   Sep 17, 2015 08:21 CEST

De båda organisationerna SGA, Swedish Greenkeepers Association, och Svenska Golfförbundet, har tecknat ett sexårigt samarbetsavtal med Elmia Park. Årets mässa arrangeras 22-24 september och det nya avtalet innebär att Elmia Park fortsätter att vara golfbranschens viktigaste mötesplats även under tre följande mässor i Jönköping.

Program med över 300 mjölk- och köttdjur på Elmia Lantbruk i höst

Program med över 300 mjölk- och köttdjur på Elmia Lantbruk i höst

Press releases   •   Jun 14, 2018 08:33 CEST

Det brukar vara djuren som bedöms på Elmia Lantbruk. Till hösten är det även människornas tur, bland annat i ett nordiskt mästerskap i Showmanship. Över 300 djur kommer finnas på mässan, varav 170 mjölkkor. Programmet är nu klart för höstens visningar av mjölk- och köttboskap.

​De kan bli årets innovationer inom lantbruket

​De kan bli årets innovationer inom lantbruket

Press releases   •   Jun 01, 2018 08:00 CEST

Ett fläktsystem, en balrivare och en utgödslingsrobot. Det är några av produkterna som tagit sig vidare till nomineringsrundan i Elmia Lantbruk Innovation Award, utmärkelsen som sätter fokus på nyskapande innovationer för lantbruket. Se hela listan på nominerade företag!

Smart Arena visar vägen till hållbart och lönsamt lantbruk

Smart Arena visar vägen till hållbart och lönsamt lantbruk

Press releases   •   Apr 10, 2018 06:00 CEST

Räcker maten när jorden om 30 år passerar tio miljarder invånare? En viktig del av lösningen är ett smartare lantbruk och det är också temat för Elmia Lantbruk 24-26 oktober. Redan i entrén möts besökarna av ett tiotal fallstudier om den senaste och framtidens teknik för effektiv och hållbar livsmedelsproduktion. Det handlar om robotik, sensorer, mätteknik och beslutsstöd.

​Bästa tipsen från trefaldige SM-vinnaren i Showmanship

​Bästa tipsen från trefaldige SM-vinnaren i Showmanship

Press releases   •   Jul 02, 2018 10:16 CEST

Efter tre svenska mästerskap i Showmanship är Patrik Gustafsson den självklara favoriten på Elmia Lantbruk 24 – 26 oktober. Men själv känner han ingen press. – Det viktiga är att vi är väl förberedda och gör bra ifrån oss, säger han. Se filmen med Patrik Gustafssons bästa tips!

Högklassig innovationstävling slutade med sju guldmedaljer

Högklassig innovationstävling slutade med sju guldmedaljer

Press releases   •   Sep 26, 2018 09:14 CEST

Elmia Lantbruk Innovation Award 2018 slår rekord i antalet guldmedaljer. Sju av ädlaste valör delas på lantbruksmässan 24–26 oktober. – Vi har strikta kriterier att utgå från och i år var det många som levde upp till kraven, säger Per Frankelius, innovationsforskare och medlem i juryn. Två företag får dubbla guldmedaljer, Skov och Söderberg & Haak.

Efterlängtad nyhet presenteras på Elmia Lantbruk

Efterlängtad nyhet presenteras på Elmia Lantbruk

Press releases   •   Oct 03, 2018 15:00 CEST

Det handlar om lastbilen Mercedes-Benz Unimog som nu kommer som traktor och får köras på vanligt bilkörkort. Lastbilen visas på Elmia Lantbruk. – Kravet på C-kort har gjort att många valt bort det här alternativet, säger Claes Fehling hos den svenska importören Swedmog.

Pressinbjudan till Elmia Park

Pressinbjudan till Elmia Park

Press releases   •   Sep 11, 2019 11:06 CEST

Den 24-26 september går mässorna Elmia Park och Elmia Garden i Jönköping. Årets stora branschträff för alla som arbetar inom park och trädgård. Media hälsas varmt välkomna.

Sju parker i Sverige kan vinna priset Elmia Park Inspira 2019

Sju parker i Sverige kan vinna priset Elmia Park Inspira 2019

Press releases   •   Sep 02, 2019 07:00 CEST

En expertjury har valt ut sju olika typer av parker från olika delar av Sverige. Här är de nominerade som har chans att vinna Årets Park 2019, Ryhovsparken i Jönköping, Åbyparken i Haninge, Nacksta Park i Sundsvall, Hedemora kyrkogård i Hedemora, Arvika stadspark i Arvika, Parken Kronan i Sävsjö samt Rosenlunds rosarium i Jönköping.

Arvika har landets mest inspirerande park

Arvika har landets mest inspirerande park

Press releases   •   Sep 26, 2019 15:58 CEST

Arvika stadspark vinner Elmia Park Inspira 2019 – utmärkelsen för landets vackraste och mest inspirerande park. Det blev en överlägsen seger när priset delades ut på scen på Elmia Park i Jönköping.

Elmia Park summerar - Stort intresse för gröna utomhusområden

Elmia Park summerar - Stort intresse för gröna utomhusområden

Press releases   •   Sep 26, 2019 17:18 CEST

Elmia i Jönköping är en arena att räkna med när branschen för park och utomhusmiljöer samlas. Elmia Park räknade in många nöjda utställare och besökare när mässan stängde för den här gången.

EM i nötvallning 2020 - till Sverige och Elmia

EM i nötvallning 2020 - till Sverige och Elmia

Press releases   •   Dec 12, 2019 08:36 CET

Elmia lanserar ny mässa - Elmia Matbruk

Elmia lanserar ny mässa - Elmia Matbruk

Press releases   •   Jun 08, 2020 15:00 CEST

Vill du att mat inte bara ska smaka gott – utan även göra gott för både människa och miljö? Elmia Matbruk är en helt ny mässa som tar ett helhetsgrepp om dagens frågor kring mat och klimat. Den 21-23 oktober 2021 samlar Elmia alla aktörer inom livsmedelsproduktion - från produktion till förädling, konsumtion och återbruk.

Nytt datum klart för Elmia Lantbruk: 10-12 februari 2021

Nytt datum klart för Elmia Lantbruk: 10-12 februari 2021

Press releases   •   Jun 11, 2020 11:19 CEST

Elmia Lantbruk skulle ha ägt rum 21-23 oktober 2020, men med anledning av Corona pandemin och myndigheternas restriktioner flyttas mässan fram till 10-12 februari 2021.

Här är de nominerade till Elmia Lantbruk Innovation Award

Här är de nominerade till Elmia Lantbruk Innovation Award

Press releases   •   Jun 15, 2020 10:00 CEST

En app som också är ett laboratorium, en traktor som går på biogas och en vattenmadrass för kor som kan användas till att värma dricksvatten. Det är några av produkterna som tagit sig vidare till nomineringsrundan i Elmia Lantbruk Innovation Award, utmärkelsen som sätter fokus på nyskapande innovationer för lantbruket.

Elmia arrangerar digitalt frukostmöte om mat under Klimatveckan

Elmia arrangerar digitalt frukostmöte om mat under Klimatveckan

Press releases   •   Sep 17, 2020 14:14 CEST

Nu är hela branschen samlad - nu kör vi

Nu är hela branschen samlad - nu kör vi

Press releases   •   Sep 24, 2019 06:01 CEST

Idag klockan 9 öppnar dörrarna till mässorna Elmia Park och Elmia Garden. Årets stora branschträff för alla som arbetar inom trädgård och park. Förutom möten med flera hundra utställare kommer här några tips på saker ni inte vill missa idag. Varmt välkomna.

​Mjölkdjuren är tillbaka på Elmia Lantbruk

​Mjölkdjuren är tillbaka på Elmia Lantbruk

Press releases   •   Feb 01, 2018 11:52 CET

I höst är mjölkdjuren tillbaka igen på Elmia Lantbruk. Runt 250 nötkreatur kommer att inta hallarna för de stora riksutställningarna för avelsdjur inom kött och mjölk – ett riktigt skyltfönster för den svenska aveln. – Vi är väldigt glada att mjölkdjuren är tillbaka på mässan. Många upplevde att en pusselbit saknades när de inte var med, säger Susan Lothigius, djuransvarig på Elmia Lantbruk.

Elmia Lantbruk flyttas fram till 2022

Elmia Lantbruk flyttas fram till 2022

Press releases   •   Sep 29, 2020 13:00 CEST

​Med anledning av Coronapandemin och dess påverkan på allmänna sammankomster, har Elmia AB beslutat att flytta Elmia Lantbruk till den 19–21 oktober 2022. -Vi tvingas tyvärr flytta Elmia Lantbruk till nya datum för andra gången, med rådande pandemi och fortsatt mötesstopp för allmänna sammankomster i Sverige har vi inget annat val.

Beskedet från Elmia Lantbruk 2018: Näringen tror på framtiden

Beskedet från Elmia Lantbruk 2018: Näringen tror på framtiden

Press releases   •   Oct 26, 2018 17:04 CEST

När Helena Jonsson, lantbrukare och landshövding i Jönköpings län, invigde Elmia Lantbruk 2018, förklarade hon att det aldrig tidigare varit viktigare för näringen att mötas. Hon blev sannspådd. Elmia Lantbruk visade på rejäl framtidstro och lockade 19 803 besökare, cirka 2 000 fler än för två år sedan.

Kocken som värnar om lammköttet visar vägen på Elmia Lantbruk

Kocken som värnar om lammköttet visar vägen på Elmia Lantbruk

News   •   Jun 25, 2018 10:51 CEST

På Elmia Lantbruk kommer kocken och föreläsaren Sven-Erik Larsson att stycka och tillaga lamm på scenen. Det som började som ett sökande efter mat av bra kvalitet för eget bruk är idag något mycket mer. På mässan kommer han ställa kopplingen mellan styckboden och köket i fokus.

Nu öppnar anmälan till Elmia Lantbruk Innovation Award 2020

Nu öppnar anmälan till Elmia Lantbruk Innovation Award 2020

News   •   Nov 25, 2019 08:59 CET

Earth Day

Earth Day

News   •   Apr 22, 2020 11:38 CEST

Idag, den 22 april, är det Earth Day. Den syftar till att uppmärksamma världens miljöproblem. Även Elmia Lantbruk fokuserar i år på klimatet.

Möt juryn för Elmia Lantbruk Innovation Award

Möt juryn för Elmia Lantbruk Innovation Award

News   •   Apr 23, 2020 14:49 CEST

Just nu pågår arbetet med att utse de nominerade bidragen till Elmia Innovation award 2020. Personerna bakom det arbetet har lång erfarenhet av branschen och brinner på olika sätt för innovationer. Nyfiken på vilka de är?