Mer av allt under årets Elmia Husvagn Husbil!

Mer av allt under årets Elmia Husvagn Husbil!

Press releases   •   Sep 04, 2019 08:00 CEST

Den 11 – 15 september är det återigen dags för Nordens största mässa för det mobila livet. Välkommen till fem dagar fulla av nyheter, aktiviteter och härligt umgänge på mässan och till vår presskonferens i presscenter Lobby Nord onsdagen den 11 september kl. 11.00. På presskonferensen redovisas årets prognos om hur branschen ser på framtiden och de utvecklingar som skett de senaste åren.

​Elmia Game Fair siktar på Skåne

​Elmia Game Fair siktar på Skåne

Press releases   •   Sep 03, 2015 15:31 CEST

Den populära jaktmässan Elmia Game Fair ställer in siktet på Skåne nästa år. Sista helgen i augusti 2016 utökar Elmia med en ny jaktmässa; Elmia Game Fair Skåne på Ellinge Slott. Mässan kommer att erbjuda både en bred produktutställning och en mängd olika aktiviteter, både inom skytte och hundaktiviteter.

Klassisk fullträff fyller 40!

Press releases   •   Jan 28, 2015 08:13 CET

Nu är det äntligen dags igen för Sveriges träffsäkraste mässa – Elmia Game Fair. Den 14-16 maj samlas hela jaktbranschen på Elmia i Jönköping för att ta del av nyheter, kunskap och aktiviteter. Elmia Game Fair fyller 40 år och firar med ett ytterst välladdat och välmatat festbord.

Var femte jägare är kvinna

Var femte jägare är kvinna

Press releases   •   Mar 06, 2015 12:08 CET

​Allt fler kvinnor intresserar sig för jakt. Var femte som tar jägarexamen är kvinna och andelen kvinnor med jaktkort, registrerade aktiva jägare, ökar också. Jaktmässan Elmia Game Fair 14-16 maj satsar extra på de kvinnliga jägarna genom temat Women's Inspiration, där flera kvinnor berättar om sina erfarenheter och jakt som en livsstil. Vapen och kläder med bra tjejmått visas också på mässan.

Pressinbjudan: Välkommen till Elmia Game Fair!

Pressinbjudan: Välkommen till Elmia Game Fair!

Press releases   •   May 07, 2015 12:17 CEST

Äntligen är det dags för årets stora jaktfest – Elmia Game Fair 14-16 maj! I år fyller vi 40 år och har laddat upp med ett extra stort och brett utbud. Kunskap, nyheter, hunduppvisningar och härliga prova-på-aktiviteter – allt för en lyckad säsong i skog och mark finns samlat på Elmia i Jönköping! Här träffar du också ledande experter som talar om jaktbranschens hetaste ämnen just nu.

Fullträff för jaktmässa

Fullträff för jaktmässa

Press releases   •   May 16, 2015 17:00 CEST

Elmia Game Fair 2015 blev en riktig fullträff både för branschen och för besökarna. Nästan 22 000 besökare kom till årets jaktmässa på Elmia i Jönköping.

Startskott för skånsk jaktmässa

Startskott för skånsk jaktmässa

Press releases   •   Nov 06, 2015 11:27 CET

Startskottet har gått för jaktmässan Elmia Game Fair Skåne! Förberedelserna är i full gång inför premiären för den nya skånska jaktmässan sista helgen i augusti 2016 på Ellinge Slott – mitt i hjärtat av Skåne.

Elmia Game Fair Skåne träffar rätt

Elmia Game Fair Skåne träffar rätt

Press releases   •   Aug 28, 2016 18:40 CEST

Många positiva tongångar när nytillskottet Elmia Game Fair Skåne summeras. Under två dagar har utställare träffat jaktintresserade från hela Skåne och de besökarna har bland utställarna kunnat köpa produkter för det som är genuint intressant för dem.

Vem vinner Jakt-SM på Elmia Game Fair?

Vem vinner Jakt-SM på Elmia Game Fair?

Press releases   •   May 04, 2017 12:55 CEST

Under två dagar gör 18 elever från nio naturbruksgymnasier med jaktinriktning upp om den prestigefyllda SM-titeln i jakt på Elmia Game Fair i Jönköping. Tävlingarna innehåller allt från avståndsbedömning till jakthundskunskap – och även publiken kan vara med och mäta sina kunskaper med de tävlande.

Var finns Sveriges mest älskade park?

Var finns Sveriges mest älskade park?

Press releases   •   May 24, 2017 08:00 CEST

I veckan bjuds Sveriges alla offentliga parker och kyrkogårdar in för att tävla om utmärkelsen Elmia Park Inspira, Årets Park. En tävling som syftar till att lyfta fram våra vackra svenska parker och kyrkogårdar – och att inspirera till fler besök och besökare i våra grönskande närområden.

Solig avslutning för jaktbranschens viktigaste träffpunkt

Solig avslutning för jaktbranschens viktigaste träffpunkt

Press releases   •   May 27, 2017 18:19 CEST

Nöjda utställare, pålästa besökare, många produktnyheter och fokus på Sveriges fina jakttraditioner. Det kan sammanfatta denna sommarlika Kristi himmelsfärdshelg på 2017 års Elmia Game Fair.

Vätternrundan väljer Studio Elmia

Press releases   •   Jun 11, 2020 11:48 CEST

Vätternrundan är ett av många event som våren 2020 tvingats flytta fram eller ställa in. Nytänkande har resulterat i ett flertal alternativa lösningar och nu på fredag, den 12 juni, anordnas som en del i cykelveckan en digital variant av årets Vätternrundan, via Studio Elmia. På plats i studion och runt om i världen finns ett antal cyklister som genomför loppet via plattformen Zwift.

Molnbaserade tjänster och batteridrift på frammarsch

Molnbaserade tjänster och batteridrift på frammarsch

News   •   Sep 12, 2017 09:10 CEST

Det är ingen tvekan längre; batteriernas frammarsch inom grönyteskötsel är stark – och det är inte bara miljön som vinner på det. Att arbeta med batteridrivna maskiner är även en viktig arbetsmiljöåtgärd. Vibrationerna minskar, arbetet blir tystare och kan utföras under längre tid och på tidiga/sena tider, utan att omgivningen störs.

Gröna framtidstrender på Elmia Park

Gröna framtidstrender på Elmia Park

News   •   Oct 03, 2017 08:10 CEST

Takparker och interaktiva lekplatser utomhus var några av framtidens gröna trender på Elmia Park. I takt med att städerna byggs ut och blir större växer också behovet av lättillgängliga och lättskötta grönytor för hälsa och rekreation. Även behovet av god skötsel växer – med miljövänliga maskiner.

Pop-up parker, framtidens parkskötsel och kortseminarier på Elmia Park

Pop-up parker, framtidens parkskötsel och kortseminarier på Elmia Park

News   •   Aug 31, 2017 08:30 CEST

Årets upplaga av Elmia Park bjuder inte bara på en lång rad produktnyheter, utan nytt är också våra kostnadsfria kortseminarier inne i mässhallen. Som besökare får du också möjligheten att se en minipark byggas upp på plats.