Följ Elmia AB

A-plast visar unik träplast på Elmia Subcontractor

Nyhet   •   Nov 17, 2017 08:45 CET

Hans Bergersäter, till vänster, och inköparen Philip Kjellander visade upp den egna träplasten i Smålandsmontern på Elmia Subcontractor.

Ingen röta och inget behov av att måla om. Intresset för träplast ökar och småländska A-plast har tagit fram ett helt eget material. Förfrågningarna kring tekniken har varit många på Elmia Subcontractor.

Träplast, eller WPC, är ett kompositmaterial av polyeten blandat med träfiber. Eftersom plasten är färdigfärgad behöver produkten inte målas om och tack vare plastens egenskaper fungerar materialet perfekt i våta miljöer.

– I stället för en träbrygga kan du lägga WPC-material och du får en brygga som varar över tid, säger Hans Bergersäter som är en av två ägare och grundare till A-plast.

Satsningen på WPC inleddes för ett par år sedan och materialet är framtaget tillsammans med materialtillverkaren. I dag har A-plast en hel linje som endast tillverkar produkter av WPC.

– Det går fantastiskt bra och vi känner att vi har en marknadsposition i Sverige som nästan är ledande. Vi är nya på området, men har en jättestor uppsida inom den här tekniken, säger Hans Bergersäter.

Marknaden är bred och Hans Bergersäter nämner parkbänkar och blomlådor som två exempel på produkter där WPC är ett utmärkt alternativ. Men även till miljöhus som annars skulle ha byggts med träribbor.

– Tack vare olika bearbetningsmetoder är möjligheterna oändliga när det gäller ytstruktur. Det går att få hur trälikt man vill och nästan få ådring i det, säger Hans Bergersäter.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.