Följ Elmia AB

Audi och Volvo letade material på innoDex

Nyhet   •   Nov 17, 2017 15:33 CET

Dr. Sascha Peters visar upp en av innovationerna på InnoDex under Elmia Subcontractor.

Audi föreläste på Subcontractor InnoDex, Volvos designteam letade nya material och besökarantalet var det bästa någonsin. Arenan är verkligen rätt för dig som vill hitta världsunika produkter, nya material och spännande konstruktioner.

Subcontractor InnoDex är till för industrins alla produktutvecklare, konstruktörer och designer – en kunskaps- och inspirationsarena utöver det vanliga, med utställningar och föreläsningar om nya material, innovativa tekniker och kreativa processer. Förutom utställningen arrangeras även föreläsningar med toppnamn inom design och utveckling.

– Vi har bland annat haft Audi här som berättade om deras projekt tillsammans med Braunschweig University of Art. De var fascinerade över vad vi visade på InnoDex och det var upp mot 80 personer som lyssnade på deras föreläsning, säger Dr. Sascha Peters som är ansvarig för Subcontractor InnoDex.

Audi kom bland annat i kontakt med utställare som visade ett innovativt och genomskinligt trämaterial där ligninet plockats ut och ersatts med biopolymer. Något som även intresserade Volvos designteam som också besökte Subconractor InnoDex.

– Volvos designteam kom med en grupp på åtta personer speciellt för att hitta nya material. De ville veta om vi hade några speciella material och vad som skulle kunna vara ett alternativ för dem, säger Sascha Peters.

Årets InnoDex har haft fler besökare än någonsin och stort intresse har legat på hållbara och energieffektiva lösningar, smarta material och additiv tillverkning.

– Alla designers som besöker Elmia Subcontractor kommer givetvis till InnoDex. Designers är intresserade av nya material och innovationer, och det går inte att locka dem med något annat, säger Sascha Peters och fortsätter:

– Vi visar endast sådant som har kommit ut på marknaden det senaste året, där forskningen har pågått det senaste året eller där resultaten har presenterats det senaste året. Vi försöker att hela tiden hålla oss uppdaterade och hitta nya saker fram till veckan före mässan.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.