Följ Elmia AB

Ecologs E-serie komplett med ny storskördare 688E

Nyhet   •   Jun 09, 2017 11:23 CEST

Efter att den åttahjuliga skördaren Ecolog 688E haft världspremiär på Elmia Wood är E-serien komplett. Foto: Elmia AB

På Elmia Wood presenterade Ecolog den nya skördaren som gör nya E-serien komplett. Det är den åttahjuliga skördaren Ecolog 688 E. Maskinen väger 23 ton och är något mindre än företagets största skördare 590.

En av nycklarna till nya E-serien är ett nära samarbete med Volvo Penta. Nyttan visas med den nya skördaren.

– Motor med transmission och hydraulik är kompaktare, vilket innebar att vi kunde göra maskinen mindre bakom midjan, förklarar Daniel Majgren, marknadschef på Ecolog.

De första maskinerna i E-serien har gått hos kunder i närmare ett år. Deras erfarenhet är att Volvomotorn sänker bränsleförbrukningen rejält.

– Vi har fått fantastiskt bra respons från entreprenörerna, både för bränsleekonomi och den servicenivå som Volvo erbjuder, säger Daniel.

Genom världslanseringen av Ecolog 688 E på Elmia Wood är programmet komplett. Maskinen är i första hand avsedd för export och konstruerad för arbete i brant terräng och för att minimera marktrycket på känsliga marker.

Motorn är en Volvo Penta på 7,7 liter med 286 hk i miljöklass Tier 4f. Dragkraften är 200 kN. Kranen har en räckvidd på 11,5 meter med ett lyftmoment brutto på 270 kNm. Ett allt viktigare värde är marktrycket. I grundutförande är det 4,1 Newton per kvadratcentimeter.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.