Följ Elmia AB

Experter kompetensutvecklar industrin

Nyhet   •   Okt 15, 2019 12:20 CEST

Mattias Andersson, Weland som storsatsar på Elmia Subcontractor

En mässa ger viktiga tillfällen till kompetensutveckling och det vill Welandkoncernen ta till vara.

– Vi plockar in de främsta experterna till ett föreläsningsprogram på egen scen i vår monter, säger Mattias Andersson, marknadsansvarig Weland.

Förra årets storsatsade Welandkoncernen på Elmia Subcontractor med ny gemensam monter. I år toppar man konceptet med ett föreläsningsprogram på egen scen.

– Vi är absolut övertygade om att det här kommer att dra folk till Welands monter och göra oss till en ännu bättre mötesplats. En mässa ger viktiga tillfällen till kompetensutveckling och det vill vi ta vara på genom att erbjuda ett föreläsningsprogram, säger Mattias Andersson, marknadsansvarig Weland.

Expertföreläsare inom aktuella ämnen

Bland annat kommer besökarna att få ta del av Stora Enso som berättar om möjligheter och utveckling inom biokompositer. K.D. Feddersen föreläser om plast som konstruktionsmaterial – ett bra miljöval. Detta tack vare lågt CO2-avtryck, låg vikt, låg energiförbrukning samt hög återvinningsgrad.

– Kom och lyssna på ett föredrag där du får en genomgång om både ekonomiska och miljömässiga vinster genom att välja plast som konstruktionsmaterial, säger Mattias Andersson.

Andra föreläsare under veckan är bland andra SSAB och Svetsutvecklarna. Mattias förklarar:

– Vi plockar in de främsta experterna inom olika områden för att interagera med våra kunder och besökare, väcka tankar och visa hur vi ser på saker och ting. I grund och botten handlar det om att utvecklas tillsammans med våra kunder.

Produktnyheter och investeringar

Ett 30-tal producerande bolag ingår i den familjeägda Welandkoncernen vars huvudkontor ligger i Smålandsstenar. Sex av bolagen är representerade på årets Elmia Subcontractor och alla kommer de att bjuda på nyheter inom sitt specifika område.

Weland AB har till exempel gjort omfattande investeringar, bland annat i en 10 kW fiberlaser med 6250x2600 i ett skärområde.

– Det ger oss möjlighet att med marknadens snabbaste skärhastigheter kunna skära stora detaljer och även använda grovplåt vilket ger kostnadsfördelar jämfört med bandplåt, säger Mattias Andersson.

Weland har också investerat i en helt ny hall för skärande bearbetning där 15 toppmoderna maskiner är installerade tillsammans med det allra senaste inom fixtur- och verktygsteknik. Dessutom bjuds besökare på produktnyheter inom bland annat entrégaller.

Tillväxt i koncernens bolag

Weland Plastic som har investerat offensivt i större maskiner och robotlösningar är inne i en tillväxtfas då man också bygger ut fabriken med totalt 7600 kvm. Senaste typen av materialhanteringssystem, nytt lager med hissautomater och djupstaplingsställ, betjänade av AGV-truckar, hör också till nyheterna.

– Nya marknader kommer till oss hela tiden, men en stor del av vår tillverkning går som tidigare till fordonsindustrin där vi är Tier 1 och Tier 2-leverantör till stora aktörer inom såväl tunga som lätta fordon, säger Mattias Andersson.

Weland Solutions fortsätter sin tillväxtresa och presenterar såväl produktnyheter som utökade möjligheter att styra hela lager med hjälp av olika mjukvaru- och hårdvarulösningar.

Från svetsning till digitaltryck

Förra året presenterades det relativt nystartade Weland Welded Components (WWC) och företaget finns även i år med i montern. Investeringar i en IGM svetsrobotcell som ska producera detaljer till anläggningsmaskiner hör till nyheterna här. WWC kommer att svetsa, måla och kit-packa.

I Welands monter får vi också möta Weland Medical, kända för den marknadsledande WeLoc-klämman, samt Hylte Tryck som erbjuder tjänster inom såväl offset- som digitaltryck. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.