Följ Elmia AB

Fjädern som räddar liv i airbagcykelhjälm

Nyhet   •   Okt 08, 2019 09:19 CEST

Aktiv kundkontakt både före, under och efter mässan är nyckeln. Lesjöfors förbereder kundmötet redan ett år innan Elmia Subcontractor går av stapeln, berättar Henrik Berner, mässansvarig.

Airbagcykelhjälmen som löses ut från en nackkrage på 0,1 sekunder ger ett överlägset skydd mot huvudskador. Nu kommer tredje generationens Hövding – utrustad med tråddetalj och bladfjäder från Lesjöfors.

Komponenter från Lesjöfors spelar ofta en aktiv roll i produkter som kräver hög säkerhet, hållfasthet och funktionalitet. När den tredje generationen av airbagcykelhjälmen Hövding skulle utvecklas tog man därför hjälp av Lesjöfors, innovativ problemlösare i fjäderbranschen och mångårig utställare på Elmia Subcontractor.

Bladfjäder med livsviktig funktion
Hövding har hittills sålts i 185 000 exemplar på 16 marknader i Europa och Japan.
– Vi är mycket glada och stolta över att få bidra till en så nyskapande produkt som räddar liv över hela världen. Det är också ett talande exempel på hur vi inom Lesjöforskoncernen samverkar på ett för kunden optimalt sätt, säger Jan-Eric Nordh, chef för Lesjöfors Industrifjädrar i Nordmarkshyttan som tillsammans med Lesjöfors Banddetaljer i Värnamo har utvecklat och levererat detaljerna.

Årets viktigaste kundmöte – på Elmia Subcontractor
Samverkan med kunder är också det som ligger i fokus när Lejöfors ställer ut på Elmia Subcontractor den 12-15 november, en mässa som prioriterats av koncernen ända sedan 1980-talet.
– Vi är ofta utställare på de största europeiska mässorna med internationell inriktning men vi har valt bort alla andra svenska mässor eftersom ingen är inriktad på underleverantörsindustrin så som Elmia är, säger Henrik Berner, mässansvarig.
Allra viktigast för mässaktiviteterna är det personliga mötet.
– Under hela hösten har vi arbetat med att bjuda in våra 7000 aktiva svenska kunder till Elmia och vi jobbar hårt med kvällsevent under själva mässan, allt ifrån bowling och shuffleboard till att gå ut och äta tillsammans. Ofta är mässan den enda gång per år som vi träffas, berättar Henrik.

Presenterar ett helt nytt affärsområde
Förberedelserna börjar redan ett år i förväg och när mässan väl drar igång är det skarpt läge.
– Vi har ett loungeområde i vår monter där vi gärna tar det personliga mötet, bjuder på kaffe och lite fika. Och så highlightar vi ett nytt ämne varje år.
I år ligger fokus på power springs – drivfjädrar – som används i ett brett spektrum av applikationer, allt ifrån fordonsindustrin till stängningsmekanismer för hissdörrar.
– Dessutom lyfter vi två nya bolag i koncernen, däribland Tribelt B.V. i Nederländerna där förvärvet också innebär att vi fått ett helt nytt affärsområde i form av matarband för livsmedelsindustrin, säger Henrik Berner.

Marknadens bredaste sortiment
Lesjöfors är fjäderexperter sedan mer än 170 år tillbaka och har marknadens bredaste sortiment av fjädrar, tråd- och banddetaljer. Med rötterna i den värmländska bruksorten har de idag erövrat stora delar av världen med innovativa fjäderlösningar.
– Vi har 30 bolag i Lesjöforsgruppen varv sju i Sverige och resterande på en global marknad, berättar Henrik Berner.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.