Följ Elmia AB

GPS i världsklass på Subcontractor IoT Arena

Nyhet   •   Nov 11, 2018 21:47 CET

Digitalisering och uppkopplade produkter. IoT är idag ett av de mest centrala ämnena på industrins dagordning, något som varje företag behöver ta till sig för att stå starkt i framtiden. Subcontractor IoT Arena visar framgångsrika exempel på hur man kan göra.

Subcontractor IoT Arena arrangeras i år för andra gången, nu på större yta och med fler case, uppdelade i användningsområden.

– Vi sätter de 17 casen i tydliga sammanhang genom att skapa fyra temaområden, och hoppas att arenan ska inspirera besökaren och bli en mötesplats mellan leverantörer och företag som är intresserade av att utvecklas vidare inom IoT, säger Magnus Mörstam, projektledare Subcontractor IoT Arena.

Världens minsta GPS-tracker

Ett av casen som visas är världens minsta GPS-tracker MiniFinder. Med kärnan i en egenutvecklad mjukvara – IoT-systemet MiniFinder Go – har Växjöbaserade bolaget MiniFinder utvecklat en rad produkter för bl.a. vård och offentlig sektor, fordonstillverkare och logistikföretag.

– Vi startade bolaget för sex år sedan med en dröm om att utveckla teknik som skulle hjälpa företag att optimera och effektivisera sin fordonsflotta genom positioneringsteknik. Det har tagits emot väldigt väl, vi har breddat vår marknad och idag jobbar vi med riktigt stora kunder, säger Dean Maros, vd MiniFinder, och berättar att deras produkt bland annat sitter i alla Volvos testfordon världen över.

– Vi har specialanpassat mjukvaran så att den samlar in alla bilens data, som t.ex. bränsleförbrukning, ecodriving, accelerationer, inbromsningar, eventuella felkoder etc. När flera testbilar körs samtidigt i olika delar av världen kan du fånga all deras data i realtid och få en bra bild av hur det ser ut. Allt hamnar under ett konto och du kan ta fram rapporter för ett enskilt fordon, en grupp av fordon eller för alla.

Utveckling pågår

Just nu är bolaget i utvecklingsfasen av ännu en ny produkt, en avancerad gps-klocka för i första hand Polismyndigheten och säkerhetsbranschen, där all data skickas trådlöst till en central server där de kan läsas av i realtid.

– Klockan skulle också kunna användas i sjukvården där personalen direkt kan se om en patient till exempel håller på att få en hjärtattack, berättar Dean Maros.

På Subcontractor IoT Arena visas MiniFinders alla nuvarande produkter plus den molnbaserade mjukvaran. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.