Följ Elmia AB

Innovation Race med framtiden i fokus

Nyhet   •   Nov 13, 2018 21:27 CET

40 specialister. 32 timmar. Ett okänt antal idéer på förhand. Det är vad Innovation Race på Elmia Subcontractor handlar om. Tanken är att presentera idéerna på mässan nästa år.

Det är Gnosjö Automatsvarvning som arrangerar Innovation Race tillsammans med Innovation Plant. Över 40 specialister från vitt skilda branscher är på plats för att ta fram ett antal hållbara idéer, projekt och koncept.

– Vi gör det här för att vi tror på Sverige i framtiden, men att vi då måste ligga i framkant för att klara av konkurrensen. Här möts designers, produktionschefer, marknadsavdelningar – unga och gamla – för att ta fram idéer om vad vi tror om framtiden. Men också vad vi tror att framtidens kunder kommer att köpa, säger Linda Fransson, vd, Gnosjö Automatsvarvning.

Första gången som Innovation Plant drev ett Innovation Race, då under 72 timmar, utvecklades idéer till 22 säljbara produkter med 7 patentansökningar och 2 projekt såldes innan racet var över. Vad resultatet blir under Elmia Subcontractor återstår att se.

– Tanken är att presentera idéerna på mässan nästa år. Då vill vi även prata om vad som förväntas av framtidens legoleverantör. En fråga som är viktig för hela bygden, säger Linda Fransson.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.