Följ Elmia AB

Lysande plastskiva skapar nya möjligheter

Nyhet   •   Nov 16, 2017 09:04 CET

Jens Præstgaard Møller visar upp olika varianter av Light Guide Plate från Ingemann Components.

Bättre designmöjligheter och högre effektivitet. Fördelarna med en Light Guide Plate till LED-belysningen är många. Det danska företaget Ingemann Components visar möjligheterna med lösningen på Elmia Subcontractor.

En Light Guide Plate är tillverkad av akryl och ser vid en snabb blick ut som en vanlig plastskiva. Men den har en inbyggd och unik struktur som liknar små celler eller prickar. Det möjliggör att hela skivan kan lysa trots att ljuskällan i form av LED-belysning endast kommer från en sida – det vill säga utan någon bakgrundsbelysning.

– Intresset för Light Guide Plate är stort eftersom det dels öppnar upp för fler designmöjligheter, dels effektiviserar skylttillverkningen och industrin, säger Jens Præstgaard Møller, försäljnings- och produktchef på Ingemann Components.

Ingemann Components startade sin verksamhet 2002 och är en komponentleverantör av plastprodukter till industrin. Extra fokus ligger på belysning inom optik, diffusion och reflektion. Marknaden finns där LED-belysning finns – exempel är skylttillverkning, maskinindustrin och displayer.

– Det är inom Light Guide Plate som vi ser att utvecklingen kommer att gå framåt under de kommande åren och det är också där som vi kommer att lägga mycket fokus. Gammaldags belysning är djup med mycket plåt, men med Light Guide Plate blir det betydligt tunnare eftersom belysningen endast kommer från sidorna, säger Jens Præstgaard Møller.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.