Följ Elmia AB

Med keramiska produkter i rampljuset

Nyhet   •   Nov 12, 2019 16:18 CET

Cornelia F. Sundberg, vd för KYOCERA Fineceramics Nordics, ser Elmia Subcontractor som den viktigaste mässan i Norden. – Att delta här ger oss alltid nya och intressanta leads, säger Cornelia.

De är tillbaka på Elmia Subcontractor – under nytt namn. Med nya ägare och breddat utbud i produktportföljen kliver KYOCERA Fineceramics Nordics AB upp som ledande aktör på den nordiska marknaden.

– Vi har ju ställt ut på Elmia Subcontractor i över 20 år och finns kvar på samma plats, så vi känner oss trygga med att kunderna ska hitta oss även om vi har bytt namn, säger Cornelia F. Sundberg.

Hon är vd för KYOCERA Fineceramics Nordics AB som fram till den 2 september i år hette Aliaxis Utilities & Industry AB. Sedan man blev uppköpta av den japanska koncernen KYOCERA Fineceramics har produktportföljen breddats rejält.

– Man köpte nämligen inte bara upp oss utan även vårt systerbolag, f.d. Friatec, och vår tidigare konkurrent, f.d. HC Starck, vilket gör oss väldigt starka tillsammans, konstaterar Cornelia.

Större produktutbud öppnar nya marknader
Oxidkeramerna, det vill säga aluminiumoxider och zirkoniumoxider, som varit den starkaste nischen tidigare kompletteras nu även med ett mycket större materialutbud av icke oxidkeramer, det vill säga kiselkarbider, kiselnitrider och aluminiumtitanat.

– Vi har fått ett större produktutbud vilket också ger oss större möjligheter att gå in på nya marknader där vi tidigare inte har haft produkter som passat, säger Cornelia.

Hon konstaterar att användandet av keramiska produkter inom industrin ökar och blir allt hetare. Ett behov som KYOCERA Fineceramics kan möta som en av de starkaste globala aktörerna idag.

Kombinerar keramik med metalliska material
– Vi har allt från keramiska standardrör för höga temperaturområden till kundanpassade avancerade mekaniska komponenter och elektrokeramer för extrema användningsområden. Stort fokus ligger på att kombinera keramik med metalliska material för att göra det lättare för kunden att integrera keramiken i sitt system, säger Cornelia.

KYOCERA Fineceramics gruppen har 3 000 anställda och ingår i sin tur i KYOCERA koncernen som har totalt 77 000 anställda. KYOCERA gruppen är vid sidan om sina keramer även en ledande leverantör inom bland annat solarsystem, mobiltelefoni, skrivare och dokumenthanteringsmaskiner. Inom industrin är också KYOCERA Unimerco välkända för sina verktyg för skärande bearbetning.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.