Följ Elmia AB

Mest sålda traktorn på mässan

Nyhet   •   Okt 24, 2014 08:48 CEST

Redan första dagen på Elmia Lantbruk Maskin & Fält tappade Richard Persson rösten. Och allt pratande lönade sig. Sällan har det sålts så många traktorer på så kort tid. Modelltraktorer är det bäst att tillägga.

KTS Maskiner från Kumla levererar redskap och maskiner till jord- och skogsbruket. I full skala. Dessutom importerar de modeller av traktorer, skördetröskor, redskap, grävmaskiner och allt annat inom samma områden.

På lantbruksmässan drog modellerna minst lika mycket folk som de stora maskinerna. Det var lång kö framför disken där Richard Persson demonstrerade detaljerade små mästerverk, avsedda för att stå uppställda i vitrinskåp. Fina samlarobjekt som väcker begär hos und som gammal.

– Intresset är lika stort oavsett ålder. Skillnaden är att de äldre köper traktorer från förr och ungdomarna det som tillverkas idag, säger Richard och plockar fram ett exempel av varje, en "Grålle" och en modern traktor med dubbelmontage.

Dock hördes under mässan en del gråt från samma monter. Från små barn som inte fick drömtraktorn för att den var för fin och ömtålig.

– Därför har vi även enklare modeller och traktorer i tyg så att ingen ska behöva gå härifrån ledsen, säger Richard Persson på KTS Maskin.


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.