Följ Elmia AB

Moduluppbyggd med inbyggd våg

Nyhet   •   Okt 24, 2014 14:04 CEST

Inbyggd våg i skopan som kan tareras. Det är bara en av nyheterna på teleskoplastaren Merlo Turbo Farmer som lanserades på Elmia Lantbruk Maskin & Fält.

– Merlo har investerat i en ny fabrik för den nya generationen moduluppbyggda lastare, säger Jan-Erik Hovlin hos deras svenska representant Hüllert Maskin.

Den inbyggda vågen med tarering har dubbla fördelar. Dels kan lastbilar fyllas maximalt utan att högsta tillåtna vikt överskrids. Dels får föraren hela tiden veta var lasten befinner sig och hur stor del av kapaciteten som utnyttjas. Det är extra viktigt med tanke på teleskoplastarens långa räckvidd.

Turbo Farmer är nyutvecklad från grunden. Den består av ett antal moduler som kunden kan kunden kan kombinera efter egna behov. Exempel på moduler är motor, transmission och hytt.

Oavsett kombination är maskinen fylld med finesser. Vågen är ett exempel, ett annat är att maskinen kan sidoförskjutas 50 centimeter, vilket är till stor nytta där det är trångt.


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.