Följ Elmia AB

Ny kompaktlastare anpassad för entreprenad

Nyhet   •   Okt 25, 2014 13:03 CEST

Entreprenad är den snabbast växande verksamheten inom jordbruket. Det visar en studie från LRF och det satta tydliga spår i nyhetsflödet på Elmia Lantbruk Maskin & Fält. Ett exempel är den nya kompaktlastaren Avant 760i.

– Intresset var mycket stort på mässan, säger Richard Wastesson, produktchef för Avant hos importören Nordfarm Maskin.

För jordbrukarna är finska Avant en välkänd tillverkare av små lastmaskiner. Men hittills har dessa gröna maskiner mest använts på gården, bland annat begränsade av en topphastighet på 12 km/h.

– Avant utvecklade 760i för den amerikanska marknaden, men den visade sig perfekt för Sverige och den pågående utvecklingen inom jordbruket, säger Richard Wastesson.

Maskinen är snäppet större än den tidigare toppmodellen, har större motor, rejälare däck och en toppfart på 30 km/h. Dessutom uppfyller motorn miljösteg 4, vilket är den högsta miljöklassen för jordbruksmaskiner.

– För den här typen av maskiner finns inte motsvarande lagkrav. Däremot blir det ett allt vanligare kriterium i upphandlingar av kommuner, kyrkan och liknande, säger Richard Wastesson.

Det här var även orsaken till att nya Avant 760 fick stor uppmärksamhet på lantbruksmässan i Jönköping. Det är rätt maskin för ett jordbruk som arbetar med allt mer entreprenadverksamhet utanför gården.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.