Följ Elmia AB

Ny spårriktare knyter affärer

Nyhet   •   Okt 12, 2017 15:17 CEST

BCA Entreprenad

Med en ny spårriktare hoppas BCA Entreprenad kunna växa på järnvägsmarknaden. Investeringen på 30 miljoner har lockat många nyfikna besökare till företagets monter.
– Vi hade aldrig kunnat tro att det skulle gå så här bra, säger Thomas Back, nivellör på BCA Entreprenad.

När företagets representanter kom till mässområdet hade de höga förväntningar. I montern ställde de upp sin nya spårriktare som de hoppades kunna locka intressenter.

– Tidigare har vi hyrt in maskiner från konkurrenter, men vi såg behovet av att ha en egen maskin och nu är den på plats, säger Mats Jeppsson, projektchef på företaget.

Den nya maskinen ska rikta spår och växlar och tanken är att den ska vara ute i bruk så mycket som möjligt.

– För tillfället går den uteslutande till egna projekt, dag och natt. Senare hoppas vi kunna hyra ut den till kunder.

– Vi kommer kunna mäta in spåret med en exakthet och sedan lämna mot kund. Det blir som en utskrift om vilka åtgärder vi har vidtagit. Vi kan visa vilka hastigheter spåret håller för och kvaliteten på det, säger Thomas.

Att maskinen är med på mässan har inneburit mycket positivt.

– Den drar till sig blickar såklart. Det har varit ett högt tempo i vår monter och vi har verkligen haft roligt, säger Anton Rembratt-Rundberg, också han nivellör på företaget.

– Mässan överlag har varit väldigt bra. Vi hade aldrig kunnat tro att det skulle gå så bra som det har gjort. Redan första dagen bildades det kö till vår monter för att få prata med oss. Det är stora aktörer som kommer hit och vill anlita oss. Framtiden ser ljus ut, avslutar Thomas.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.