Följ Elmia AB

Positiva vindar över underleverantörsindustrin

Nyhet   •   Nov 15, 2017 15:10 CET

Högkonjunkturen fortsätter och det finns stor potential för det kommande året. Sinfs årliga underleverantörsbarometer visar att det blåser positiva vindar i svensk industri.
– Det råder stark optimism, menar Alexander Clomén, chefsjurist på Sinf.

Senaste året har det varit en sammanhängande positiv bild inom underleverantörsbranschen. Det visar Sinfs underleverantörsbarometer som Alexander Clomén presenterade på Elmia Subcontractor under onsdagen.
– Vi har nu fyra kvartal med väldigt positiva siffror, som tyder på att industrin går starkt. Så här bra konjukturläge och omsättningsförändring jämfört med föregående kvartal har vi inte sett sen 2010 ungefär, säger han.

De positiva siffrorna ser ut att fortsätta även nästa år. 75 procent av de tillfrågade företagen spår att 2018 ska bli ett ännu bättre år. En av anledningarna är det allt stadigare världsläget jämfört med hur det såg ut för ett år sedan, menar Alexander Clomén.
– Det är fortfarande skakigt till viss del, men bättre än för ett år sedan. Vi vet mer om Brexit, det amerikanska valet är avslutat och världslaget är stabilare.

Barometern visar också på att allt färre planerar att flytta ut sin produktion. Siffran har aldrig varit så låg, under de år Sinf har ställt den frågan till branschen. Dessutom svarar en ganska stor andel som svarar att man planerar att flytta in sin produktion till Sverige.
– Differensen mellan de som flyttar ut och flyttar in är den största sedan vi började mäta det här är den största någonsin, vilket naturligtvis är positivt, säger Alexander Clomén.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.