Följ Elmia AB

Rätt förpackning minimerar fel i leveransen

Nyhet   •   Nov 14, 2019 12:24 CET

Marcus Vind, Ulf Steen och Ia Hansson från ET Emballageteknik.

Från A till B utan att produkten skadas. Det låter enkelt. Men bakom en lyckad leverans ligger över 30 års erfarenhet. Fråga bara ET Emballageteknik som har ställt ut på Elmia Subcontractor sedan 1991.

Plåtdetaljer till Kina, kameror, laserinstrument eller elektroniska komponenter. Alla är känsliga produkter som måste förpackas väl när de ska transporteras. För att ingenting ska gå sönder kommer ET Emballageteknik in i bilden.

– Vi är en totalleverantör som efter 35 år i branschen är duktiga på vad vi gör. Det går att se oss lite som konsulter som hjälper kunden med vad som är en bra förpackning för att produkten ska komma fram hel, säger Ulf Steen, säljare och konstruktör på företaget.

Han var med redan 1991 när det var premiär för ET Emballageteknik på Elmia Subcontractor. I takt med mässan har företaget vuxit och har i dag 130 anställda med kontor och fabriker i Sverige, Estland och Lettland. Kunderna är bland annat Volvo, Scania, SKF och Saab Defense.

– Vi har affärer kvar som påbörjades på mässan både från 1990-talet och början av 2000-talet. Så vi har hittat många affärer här, absolut, säger Ulf Steen.

Flexibla, snabba och nära kunden. Det är så som ET Emballageteknik hittar nya kunder – och får nuvarande att stanna. Givetvis med en stor kunskap bakom att ta fram smarta lösningar åt kunden. Något som har blivit betydligt enklare sedan företaget startades på 1980-talet.

– Framför allt har det blivit betydligt enklare att bearbeta cellplastmaterial i maskinerna. I dag ritas det och skärs ut i ett CAD-program medan man förr i tiden stod och skar med kniv, säger Ulf Steen.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.