Följ Elmia AB

Satsa på innovationer – Annie Lööfs budskap under Elmia Subcontractor

Nyhet   •   Nov 16, 2017 16:38 CET

Centerpartiets partiledare Annie Lööf besökte Elmia Subcontractor under torsdagen och frågades ut på scen av Bengt Spjuth och Linda von Essen Sylvén.

Satsar vi på digitalisering, AI och automatisering kommer svensk industri fortsätta ligga i framkant även i framtiden. Det var ett av Annie Lööfs budskap till underleverantörerna på Elmia Subcontractor.

– Industrin kommer så klart att se annorlunda ut i framtiden. Men svensk industri kommer finnas kvar och vara en viktig del av samhället och ekonomin även i framtiden, säger Centerpartiets partiledere.

För några år sedan låg Sverige i världstoppen vad gäller innovationer. Men under de senaste åren har andra länder både kommit ikapp och tagit sig förbi. Under årets Elmia Subcontractor har stort fokus legat på teknikutveckling och kanske framför allt Internet of Things. Digitalisering och automatisering återkom även under Annie Lööfs scenframträdande på torsdagen.

– Innovationer är någonting som Sverige har varit otroligt duktiga på genom åren. Men nu har vi tappat några positioner globalt sett. Kanske inte för att vi har blivit sämre, utan för att andra länder har rustat och blivit bättre. Nu gäller det att vi fortsätter i den anda som har varit en framgång för Sverige tidigare, säger Annie Lööf.

Annie Lööf ser framför allt tre nycklar till att Sverige ska tillbaka till världstoppen: Tät samverkan såväl mellan stora och små företag som med akademier, satsning på testbäddar samt kostnadsläge.

– För att vara konkurrenskraftig handlar det om att kunna utveckla produkter i Sverige och inte flytta sin produktion till andra länder. Då handlar det om kompetensförsörjning och klassiska skattefrågor, säger hon.

Den före detta näringsministern vill också att svenskarna ska bli mer stolta över de innovationer som tillverkas i landet.

– Det är en del i att lyfta varumärket Sverige. Och lyfter man varumärket Sverige så lyfter man också svenskt näringsliv.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.