Följ Elmia AB

Subcontractor IoT Arena syr ihop en helhet

Nyhet   •   Nov 16, 2017 15:31 CET

Magnus Mörstam är koordinator för Subcontractor IoT Arena.

I år intar Internet of Things Elmia Subcontractor. Både vad gäller ett nytt utställarsegment och Subcontractor IoT Arena. John Wibrand, Senior IoT Advisor på Cybercom, tycker att det är en helt rätt satsning.

– Jag tycker att det är jättebra och kul att Elmia Subcontractor gör den här satsningen. Själv har jag gått här många gånger och letat efter komponenter, här finns många lösningsorienterande företag som kan sy ihop en helhet. Det är vettigt att ha alla på samma ställe, säger han.

John Wibrand är orolig över att många små eller medelstora företag inte klarar av att hänga med i teknikutvecklingen.

– Snart kommer de stora drakarna att ställa krav på IoT och kan företagen inte möta de kraven, kan det vara kört. De stora bolagen har satsat och kommit långt. De små och medelstora företagen måste också göra det, men jag vet inte om alla inser det.

Cybercom har verksamhet inom hela IT-systemet, från programmering till appar, men fokus ligger på uppkopplade produkter. John Wibrand arbetar främst med affärsmodeller inom IoT och hur man ska tänka när produkter kopplas upp.

– Många gånger handlar det om att ta den produkt som man har nu och göra något annat med det, samt att verkligen ta reda på vad kunden egentligen vill ha. Det är mycket av det arbete vi gör inför ett projekt, säger han.

På Subcontractor IoT Arena visas inspirerande och nyskapande case inom IoT. Produkterna kommer från vitt skilda branscher och visar hur brett användningsområdet är. Cykelhjälmen Hövding, Husqvarna Battery Box och F-Online från Fanhultstvätten är några exempel.

Magnus Mörstam är koordinator för IoT-arenan och han är väldigt nöjd med den nya satsningen.

– Jag har fått många fina kommentarer från företag som skulle vilja ställa ut här. Men också att det är häftiga case med bra variation. Dessutom har det varit bra drag på våra föreläsningar, säger han.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.