Följ Elmia AB

Unikt krocktest på mässområdet

Nyhet   •   Okt 10, 2017 17:21 CEST

Ett bra vägräcke kan vara livsavgörande. Under Elmia Nordic Road får du chansen att se ett unikt krocktest live – på mässområdet.
– Underhållet av vägräckena i landet är eftersatta, säger Anders Hamrin, försäljningschef på Nordic Road Safety.

Två gånger varje mässdag arrangeras krocktesterna på en specialuppbyggd asfalterad testbana utanför mässhallarna. Den första visar hur illa det kan gå om vägräckena är av fel typ och felmonterade. Den andra hur kollisionen slutar vid rätt utförd montering.

– Vi vill skapa diskussion om nollvisionen och hur betydelsefullt det är att ha bra räcken längs vägarna, säger Anders Hamrin.

På premiärdagen av Elmia Nordic Road var det fullt med publik under krocktesterna. Och skillnaden var stor mellan testerna.

– Härifrån kan man nästan köra bilen efteråt, trots att den krockade i uppemot 70 kilometer i timmen. I förmiddags hade föraren varit död, om det hade funnits någon. Det handlar om att räkna ut hur hårt man slår i hjärnan i instrumentbrädan. Räcket ska vara mjukt tillverkat, säger Anders Hamrin.

Vad har ni fått för reaktioner?

– Framför allt förstår folk att det här kan vara livsfarliga produkter. Det här är inget att leka med. Underhållet av räcken är eftersatta och det är något som måste åtgärdas.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.