Följ Elmia AB

Uppköp direkt på mässgolvet

Nyhet   •   Nov 16, 2017 09:39 CET

Mikael Larsson är försäljningschef på UW-Elast som under premiärdagen av Elmia Subcontractor förvärvade Törebodaföretaget Polyteknik.

På premiärdagen av Elmia Subcontractor blev UW-Elast plötsligt större. Då förvärvade polyuretantillverkaren nämligen Polyteknik från Töreboda.

– Både vi och vårt moderbolag (Garpco AB) har alltid en ambition att växa och bli större, säger Mikael Larsson, försäljningschef på UW-Elast.

Att affärer tecknas på mässgolvet under Elmia Subcontractor händer hela tiden. Att förvärva andra bolag är desto ovanligare. Men under tisdagen slöt UW-Elast och Polyteknik avtalet som innebär att förvärvningen var ett faktum – direkt på mässgolvet

– Vi har uppvaktat dem regelbundet och nu var de mogna att sälja. Nu får vi in nya kunder, fler maskiner och mer personal, säger Mikael Larsson.

UW-Elast, som är Sveriges ledande producent av solid formgjuten polyuretan, har haft en bra tillväxt, vilket gör att förvärvningen innebär att bolaget har möjlighet att ta in fler projekt och mer kunder.

– Det är bra fart på det. Vi har väldigt mycket att göra. Det märks även på våra underleverantörer, som har fullt upp. Därför har vi bland annat fått ta in extra personal, säger Mikael Larsson.

Datum för övertagandet är satt till den 28 december 2017.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.