Följ Elmia AB

Ärkebiskop Antje Jackelén sommartalar på Elmiadalen

Pressmeddelande   •   Jun 04, 2020 13:53 CEST

Ärkebiskop Antje Jackelén sommartalar på Elmiadalen den 30 juni klockan 09.00.

Sveriges ärkebiskop Antje Jackelén kommer till Elmia i Jönköping för att hålla ett sommartal. Sommartalet är en av flera punkter i programmet under Elmiadalen den 29–30 juni.

Ärkebiskopen håller sitt sommartal tisdagen den 30 juni klockan 09.00 och inleder därmed den andra dagen av Elmiadalen.

Den 29–30 juni arrangeras den digitala mötesplatsen Elmiadalen på Elmia i Jönköping. Syftet är att möjliggöra erfarenhetsutbyte och tillvarata den innovationskraft som finns i Sverige. Programmet lyfter bland annat teman som hälsa och social hållbarhet, samhällsutveckling, inhemsk livsmedelsförsörjning, internationell samverkan, miljöfrågor, naturligtvis möjligheterna med ny teknik.

– Vi är fantastiskt glada över att ärkebiskopen har valt att hålla ett sommartal på Elmiadalen. Ärkebiskop Antje Jackelén är en stark röst och en inflytelserik opinionsbildare inom en rad viktiga samhällsfrågor så som klimat och social hållbarhet. Jag är helt säker på att hennes sommartal kommer att ge alla tittare, oavsett bakgrund, nya insikter, tankar och idéer, säger Lotta Frenssen, vd, Elmia.

Antje Jackelén tillträdde som ärkebiskop 2014 och är Sveriges första kvinnliga ärkebiskop. Redan som biskop i Lunds stift var Antje Jackelén en flitig samhällsdebattör. Ärkebiskopens reflektioner och kommentarer följs bland annat av över 20 000 följare på Twitter.

– Framtiden är mer oviss än den har varit på länge. I denna situation behöver vi tänka tillsammans och tänka nytt. Vårt innovationsarbete ska präglas av långsiktighet och skapa förutsättningar för hållbarhet i alla dess dimensioner: socialt, ekonomiskt, ekologiskt och andligt. Så bygger vi motståndskraftiga och demokratiskt robusta samhällen med social sammanhållning, säger ärkebiskop Antje Jackelén.

För mer information, kontakta:

Lotta Frenssen, VD Elmia AB +46 36 15 20 00

Daniel Bramsell, ärkebiskopens pressekreterare: 018-16 94 19 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.