Följ Elmia AB

Auktion för hopphästar till Elmia

Pressmeddelande   •   Mar 03, 2016 14:08 CET

Den populära hopphästauktionen Swedish Select Horse Sales kommer att arrangeras på Elmia Scandinavian Horse Show i höst. Lisen Bratt Fredricson, som är en av grundarna till auktionen och som också är en av initiativtagarna till det nya stora hästarrangemanget, vill att auktionen ska ingå i evenemanget i Jönköping.

— Vi vet att vi är en viktig marknadsplats för den svenska uppfödaren då deras hästar varit mest representerade på auktionen och det vill vi fortsätta att vara. Auktionen är också en indikation på framtidshästen, en inspiration till uppfödarna. Att se så många bra hästar i sporten nu som kommer igenom auktionen är också otroligt inspirerande för oss, därför är det alltid kul nu när våren närmar sig och vi kommer börja ta in intresseanmälningar för selektering, säger Lisen Bratt Fredricson.

Auktionen Swedish Select Horse Sales är Sveriges enda hopphästauktion och har arrangerats i tio år i skånska Flyinge. Auktionen har alltid haft en mix av treåriga svenskfödda och utlandsregistrerade hopphästar, och det kommer man att fortsätta med nu på Elmia Scandinavian Horse Show. Det nya hästarrangemanget, som även omfattar tävlingar, shower och mässa, får premiär 26-30 oktober.

— Vi är väldigt nöjda med de 10 år vi haft på Flyinge men nu får vi den här möjligheten att växa på sikt och förnya oss och det gör vi bäst på ESHS, säger Lisen Bratt Fredricson.

Elmia Scandinavian Horse Show arrangeras den 26-30 oktober 2016 i Jönköping. Huvudsponsor är Agria.

Kort om personerna bakom Sweden Horse Show AB, initiativtagarna till Elmia Scandinavian Horse Show:

Lisen Bratt Fredricson är tidigare landslagsryttare som ridit två OS. Entreprenör i hästbranschen, grundare till Ryttargalan och Swedish Select Horse Sales m.m. Driver tävlingsstallet Grevlundagården.

Anna Bråkenhielm är medieentreprenör som bl.a. varit vd för Strix Television. Stort intresse för ridsport driver Skillinge Dressyr, utbildnings- och försäljningsstall för dressyrhästar på elitnivå.

Jan Olof Wannius är ett av de största namnen inom svensk ridsport och är bland annat president för Falsterbo Horse Show. 

Sylve Söderstrand är en av de mest meriterade personerna inom svensk ridsport och har som förbundskapten fört det svenska hopplandslagets till medaljer i OS, VM och EM.För mer information om Elmia Scandinavian Horse Show kontakta:

Lisen Bratt Fredricson, tel: 070-620 77 04

Jan Olof Wannius, tel: 070- 783 83 03

Sylve Söderstrand, tel: 073-511 41 11

För mer information om Elmia AB kontakta:

Maria Lindsäth, mässansvarig, Elmia AB, tel: 036-15 22 28Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event. 

Elmia Scandinavian Horse Show arrangeras den 26-30 oktober 2016 i Jönköping. Huvudsponsor är Agria.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.