Följ Elmia AB

Brännheta frågor på Elmia Lastbil

Pressmeddelande   •   Jul 08, 2016 13:38 CEST

Brännheta frågor på Elmia Lastbil

Förarlöst, kilometerskatt och polisbrist … Aldrig tidigare har Elmia Lastbil haft ett så välfyllt debatt- och diskussionsprogram som i år. För första gången blir det både korta, rappa sittningar i hall D och fördjupande seminarier i kongresshallen. Allt är gratis och utan föranmälan.

Frans Johansson, chefredaktör och ansvarig utgivare på Svensk Åkeritidning, är en av de tre som satt programmet för Debatt & Diskussion i D-hallen:

– Ambitionen har varit att göra ett riktigt smaskigt smörgåsbord med full fokus på näringens hetaste frågor just nu. Jag tror att vi har kommit i mål, säger han.

Direkt efter mässans invigning – klockan 10.00 den 24 augusti – debatteras till exempel beställaransvaret som är under lupp. Senare under mässan blir det fördjupande seminarium med rubriken ”Kostar det alltid 200 000 kronor?” Då handlar det förstås om Transportsstyrelsens företagskontroller som kan bli en dyr affär för den som inte passar sig.
– Varenda rubrik känns bra och själv kommer jag nog att sitta som klistrad hela veckan. Måste jag välja slår jag gärna ett slag för ”Vinnare eller förlorare på kilometerskatten”. Sedan regeringens utredare började jobba med frågan har det ju varit rätt tyst, men nu kommer faktiskt deras ordförande till Elmia. Jag hoppas att han kan ge oss några svar, säger Frans Johansson.

För de med YKB-panik rekommenderas det också att stanna upp och lyssna. Som bekant ska alla yrkesförare efter den tionde september kunna visa upp sitt yrkeskompetensbevis. Men finns det någon räddning för de som ännu inte är klara? Och hur ser framtidens YKB ut?

– Det ska bli intressant att höra Transportstyrelsen och utbildarna prata paniklösningar. Ska man tro statistiken är det fortfarande många som inte är klara, säger Frans Johansson, som tillsammans med kollegan Anders Karlsson, redaktör på Trailer, och Birgitta Härle på Sveriges Åkeriföretag, just nu kämpar för att få de sista pusselbitarna av programmet på plats.

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.