Följ Elmia AB

FN:s internationella skogsdag inspirerar till årets Guldyxa

Pressmeddelande   •   Mar 21, 2017 14:30 CET

Idag 21 mars är den av FN instiftade Internationella skogsdagen. Årets tema är skog och energi. Fira dagen genom att nominera värdiga mottagare av utmärkelsen Guldyxan 2017.

Guldyxan har delats ut sedan 1995. Priset går till skogsägare eller andra praktiskt verksamma inom skogsbruket som på något sätt gjort viktiga insatser för näringen. Belönade har tidigare varit allt från uppfinnare av maskiner till framgångsrika åtgärder för att minska älgskador.

I linje med temat för Internationella skogsdagen begränsas i år urvalet till dem som bidragit till att ta ut mer energi ur skogen. Årets pristagare presenteras på världens största skogsmässa Elmia Wood 7 - 10 juni.

Anledningen är skogens stora betydelse för energiförsörjning, miljö och klimat. Skog är en förnybar råvara som binder koldioxid och därmed bromsar klimatförändringen. Dessutom är världens skogar av stor betydelse för arbete, vatten och människors överlevnad.

Nomineringar till utmärkelsen:

Guldyxan arrangeras av tidningen Land Skogsbruk och LRF Skogsägarna i samarbete med Elmia. Nomineringar ska vara inne senast 27 april och skickas till red.skogsland@landlantbruk.se eller Land Skogsbruk, Box 2164, 550 02 Jönköping. Ange namn, adress och kontaktuppgifter till både den nominerade och dig själv.

Läs mer om tävlingen Guldyxan

Kontaktperson för frågor om Guldyxan: Marie Henningsson, Land Skogsbruk, tel. 036-30 62 65.

Mer information om Elmia Wood

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.