Följ Elmia AB

Idrotten är en central del av Elmiadalen

Pressmeddelande   •   Jun 24, 2020 10:01 CEST

Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet, deltar på Elmiadalen.

Vad betyder idrottsrörelsen för vårt välmående? Kan idrotten bidra till integration? Varför behövs både breddidrott och elitidrott? Är idrotten jämlik? Vad behöver den ideella idrottsrörelsen för att överleva? Hur viktig är idrotten för samhällsutvecklingen?

Under Elmiadalen kommer lyssnare kunna följa en spännande 5-kamp där skidåkare, ishockeyspelare och roddare och handbollsspelare möts och tävlar i olika grenar. I en annan programpunkt klargör Sofia Paldanius hur viktigt är det med "rätt" mat för att prestera på topp. Sofia klargör naturligtvis här vad som är ”rätt” mat.

En höjdpunkt är en diskussion mellan Agne Bengtsson, Klubbdirektör HV71, Carin Rosjö, Verksamhetschef Idrottscentrum Sanda, Ida Severin, Länsförsäkringar Jönköping och Stiftelsen Fairplay samt Riksidrottsförbundets Ordförande Björn Eriksson.
Diskussionen från Elmia i Jönköping leds av Niklas Källner och Elmiadalens idrottskommentator Stefan Fur.

Hela programmet, där det också går att boka in olika programpunkter finns på https://www.elmia.se/elmiadalen/program/

- Idrotten är inte bara en central del på Elmiadalen. Idrotten är en central del av samhället och dess utveckling. Det ska bli riktigt roligt att delta i en diskussion och tydliggöra möjligheter och behov för den i Sverige så viktiga idrottsrörelsen, säger Björn Eriksson, ordf. Riksidrottsförbundet.

För ytterligare information kontakta:

Lotta Frenssen, VD Elmia på tel. 072 0038 699

Anna Setzman, Pressansvarig Riksidrottsförbundet på tel. 070 564 52 16

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.