Följ Elmia AB

John Deere presenterar kranspetsstyrning för skördare

Pressmeddelande   •   Jun 01, 2017 10:04 CEST

I spetsen av kranen sitter en världsnyhet, kranspetsstyrning för skördare. Finns att testa på Elmia Wood, monterad på en John Deere 1270.

John Deere lanserar en efterlängtad världsnyhet på Elmia Wood: Nu har de tagit fram sin kranspetsstyrning även för skördare. Dessutom blir det både provkörning av flera skogsmaskiner och test av simulatorer i deras monter.

– Besökarna får prova på den nya tekniken under mässan, säger Dieter Reinisch på John Deere.

Kranspetsstyrning för skogsmaskiner är en riktigt Elmia Wood-nyhet som utvecklats under tre mässor. John Deere presenterade idén med hjälp av en skotarsimulator 2009, där entreprenörerna fick testa och komma med synpunkter. På Elmia Wood 2013 var det världspremiär för skotare med kranspetsstyrning, som blivit en mycket uppskattad funktion.

– Våra kunder berättar att de kör ett lass mer per arbetspass tack vare kranspetsstyrningen, säger Dieter Reinisch.

Och nu är det dags för det som branschen pratat om i tio år: Kranspetsstyrning för skördare. Världsnyheten presenteras på Elmia Wood, installerad i en John Deere 1270 skördare. Funktionen kan testas av mässans besökare både i verkligheten och i simulatorer.

Samtidigt presenterar John Deere en uppdaterad version av kranspetsstyrningen för skotare. Nyheterna finns i mjukvaran, vilket innebär att entreprenörer som redan har funktionen i sina skotare, får tillgång till nyheterna vid nästa servicetillfälle.

Alla maskinmodeller från John Deere visas på mässan, inklusive de tre nya mellanskotarna i 
G-serien 1110G, 1210G och 1510G. Dessutom visas den första skördaren i G-serien 1170G med åtta hjul. Det är en mindre maskin med brett användningsområde, från gallring till lättare slutavverkning.

Ett återkommande önskemål vid tidigare mässor har varit att få provköra maskiner. Nu blir denna önskan uppfylld. John Deere erbjuder bland annat provkörning av skotare med roterande och nivellerande hytt. Det är närmast standard på de nordiska marknaderna, men utomlands väljer entreprenörer ofta fast hytt av kostnadsskäl.

– På Elmia Wood får de möjligheten att uppleva mervärdet med en roterande och nivellerande hytt, säger Dieter Reinisch. 

Elmia Wood 7-10 juni

Elmia Wood är världens ledande skogsmässa och arrangeras vart fjärde år utomhus i skogarna söder om Jönköping. Förra Elmia Wood (2013) hade över 500 utställare, 50 000 besökare från hela världen och bevakades av den internationella branschpressen. 7-10 juni 2017 samlas den globala skogsnäringen återigen.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.