Följ Elmia AB

Klartecken för skånsk jaktmässa

Pressmeddelande   •   Feb 10, 2016 08:54 CET

Konkurrensverket ser inga hinder för Elmia att arrangera den skånska jaktmässan Elmia Game Fair Skåne. Den nya mässan anses inte begränsa konkurrensen för andra aktörer.

Elmia AB anmäldes i höstas av en skånsk mässarrangör som hävdade att Elmia Game Fair Skåne hotade deras verksamhet och att Elmia genom att arrangera sin jaktmässa samma helg bedrev konkurrensbegränsande verksamhet. Mässarrangören yrkade också på ett vitesförbud för Elmia på två miljoner kronor.

Konkurrensverket har nu efter att ha gått igenom anmälarens synpunkter och granskat Elmias jaktmässa utifrån konkurrenslagens bestämmelser kommit fram till att Elmias nya skånska jaktmässa inte påverkar konkurrensen på något negativt sätt.

I sitt beslut konstaterar Konkurrensverket att den anmälande mässan i utredningen har uppgett att de nu har fler anmälda utställare än tidigare år. Konkurrensverket konstaterar också att enbart att bedriva en offentlig säljverksamhet i konkurrens med privata företag inte är tillräckligt för ett ingripande. Det krävs också att den offentliga aktören tillämpar ett konkurrensbegränsande förfarande eller bedriver sin säljverksamhet på ett sådant sätt att konkurrenstrycket minskar. Inte heller är det ett tillräckligt konkurrensproblem att den relevanta marknaden är avgränsad till Skåne och en viss tidpunkt på året.

Det betyder att Elmia Game Fair Skåne nu kan hållas som planeras den 27-28 augusti på Ellinge slott i Eslövs kommun.

Mässan arrangeras i nära samarbete med stora delar av jaktbranschen och kommer att arrangeras vartannat år som komplement till Elmia Game Fair, som har arrangerats i över 40 år i Jönköping.

— Vi är nöjda med beslutet. Vi är ett affärsdrivande mässbolag som följer våra kunder och samarbetspartners, och vi ska kunna agera för att skapa goda affärsmöjligheter där de vill vara, säger Robert Sumberesi, vd för Elmia AB.

För mer information om Elmia AB kontakta Robert Sumberesi, vd, tel: 036-15 20 18.

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.