Följ Elmia AB

Nya mässdatum klara för Elmia Lastbil

Pressmeddelande   •   Apr 22, 2020 12:42 CEST

Redan den 2 ­– 5 juni 2021 möts nationella och internationella aktörer inom åkeri- och transportbranschen på Elmia i Jönköping.

Det är nu klart med nya mässdatum för Elmia Lastbil. Redan den 2 ­– 5 juni 2021 möts nationella och internationella aktörer inom åkeri- och transportbranschen på Elmia i Jönköping.

Elmia Lastbil har under flera år arrangerats i augusti månad. I och med Covid-19 (Corona) pandemin och därmed framflyttningen av Elmia Lastbil 2020 är behovet att utbyta erfarenheter och visa upp nyheter inom branschen stort.

– Elmia Lastbil är en mycket viktig mötesplats för många medlemmar inom Lastfordonsgruppen. Vi tycker därför det är positivt att Elmia Lastbil beslutat att arrangera mässan 2-5 juni, 2021, i Jönköping, säger Carina Jakobsson, VD Translink och ordförande för Lastfordonsgruppen, LFG, som samlar svenska företag inom produktion av påbyggnader och efterfordon till lastbil.

Sedan flera år tillbaka är det stor brist på chaufförer inom åkerinäringen. Redan 2017 larmade Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd (TYA) om ett beräknat underskott på cirka 50 000 förare fram till 2027. Bristen på förare kan komma att accelerera när industri och handel ökar igen i kölvattnet av Covid-19 pandemin. Utöver förare saknas tekniker och mekaniker inom fordonsindustrin. Nära dialog med yrkesskolor har därför varit starkt vägledande i valet av datum för Elmia Lastbil.

– Scania Sverige är mycket positiva till Elmia Lastbils nya mässdatum. Det ger oss en chans att möta ungdomar på fordonsprogrammen innan studenten för att presentera oss. Sen är det också en härlig början på sommaren för att möta kunder och alla lastbilsentusiaster innan semestertider. Vi kommer att ha fler intressanta nyheter att presentera, säger Jennifer Erdtman, Marknads- och kommunikationschef på Scania Sverige.

– De nya datumen för Elmia Lastbil är framtagna i nära diskussion med mässans samarbetspartners, branschens ledande leverantörer, påbyggnadsindustrin och yrkesskolorna. Vi sätter nu extra fokus på skolungdomarna, tredjeårselever som närmar sig studenten. Det finns stora möjligheter till arbete i en för samhället mycket viktig bransch med goda framtidsutsikter, säger Annika Brandin, projektledare för Elmia Lastbil.

För mer information:
https://www.elmia.se/lastbil/

Annika Brandin, projektledare Elmia Lastbil
Telefon: +46 36 - 15 20 05
E-post: annika.brandin@elmia.se

Carina Jakobsson, VD Translink, ordförande Lastfordonsgruppen
Telefon: +46 278 - 65 92 41
E-post: carina.jakobsson@translink.se

Jennifer Erdtman, marknads- och kommunikationschef Scania Sverige
Telefon:  +46 70 - 086 98 48
E-post: jennifer.erdtman@scania.com

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.