Följ Elmia AB

Nytt avtal stärker industrins konkurrenskraft – Elmia och SVMF i fortsatt samarbete

Pressmeddelande   •   Nov 28, 2018 08:38 CET

Elmia förlänger samarbetsavtalet med branschorganisationen SVMF för mässan Elmia Verktygsmaskiner.

Elmia förlänger samarbetsavtalet med branschorganisationen SVMF för mässan Elmia Verktygsmaskiner. Samarbetet stärker det långsiktiga arbete som redan påbörjats för att höja industrins konkurrenskraft och långsiktiga lönsamhet.

– Jag är stolt över att SVMF har gett oss fortsatt förtroende att utveckla Elmia Verktygsmaskiner i Jönköping. Vi strävar alltid efter långsiktiga strategiska partnerskap där vi tillsammans kan skapa förutsättningar för affärer och upplevelser på Elmia. Avtalet med SVMF är ett kvitto på att Elmia är en viktig marknadsplats där nya affärsmöjligheter står i centrum, säger Lotta Frenssen, vd, Elmia.

Elmia Verktygsmaskiner har sedan starten 2016 arrangerats tillsammans med branschorganisationen SVMF. Senaste gången var 2018 med fem parallella industrimässor, under samlingsnamnet Elmia Produktionsmässor.
– Tillsammans har vi skapat en gemensam arena för industrin vilket ger stora fördelar. De olika branscherna flyter ofta in i varandra och här kan vi visa en helhet som inte finns någon annanstans. På så sätt är Elmia Verktygsmaskiner vår största och viktigaste marknadsplats, säger Hasse Heneby, ordförande i SVMF.

Elmia och Jönköping har med de övriga produktionsmässorna, samt underleverantörsmässan Elmia Subcontractor, blivit den viktigaste industriella plattformen för tillverkningsindustrin i Sverige.
– Elmia är väldigt bra på att arrangera mässor och vi kan branschen, vilket är en perfekt kombination. Jönköping ligger dessutom strategiskt bra, i mitten av det industriella Sverige. En stor del av våra kunder, från södra Sverige och upp till Mälardalen, kan resa fram och tillbaka samma dag för att besöka mässan, säger Hasse Heneby.

Elmia Verktygsmaskiner, med parallella mässor, arrangeras igen den 12–15 maj 2020.
– Den gemensamma arenan är ett skyltfönster för vad svensk producerande tillverkningsindustri har att erbjuda. Här är Elmia Verktygsmaskiner en viktig part och det är oerhört glädjande att vi kan fortsätta samarbetet med SVMF, säger Ann Kittendorff, gruppchef för industri på Elmia och projektledare för Elmia Verktygsmaskiner.

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

----------------

SVMF är branschorganisation för importörer och leverantörer av verktygsmaskiner, plåtbearbetningsmaskiner, verktyg, test- och mätverktyg, automation/robot samt additiv tillverkning Sverige.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.