Följ Elmia AB

Pressinbjudan: Framtidsspaningar och trädgårdstrender på årets Elmia Garden

Pressmeddelande   •   Sep 11, 2018 15:11 CEST

Elmia Garden är norra Europas största mötesplats för trädgårdsdetaljhandeln. Den 26–27 september finns 140 utställare från tio länder på Elmia i Jönköping för att visa sina produktnyheter. På scen presenteras allt från 2019 års trädgårdstrender till de senaste rönen inom den gröna branschen.

På pressvisningen ger Johanna Rahm, projektledare för Elmia Garden, en presentation av mässans nyheter och höjdpunkter. Vinnarna av Årets Trädgårdsprodukt 2017 och 2018, Björn Lidbrant från Design Björn Lidbrant och Lasse Pahlberg, VD för ARS Nakaya Scandinavia AB, berättar hur det har gått för dem sedan vinsten. Hasselfors Garden ger tips på hur du med enkla medel kan öka din försäljning. Pressvisningen hålls onsdag 26 september kl. 12.00 på scenen i hall D.

Nyheter och fokusområden

I år lägger vi lite extra fokus på yrkesodlaren och växthusteknik och dess framtida möjligheter och utmaningar. Detta presenteras i inspirationsmiljöer, seminarier och paneldiskussion med branschens ledande aktörer.

Bland utställarna finns det mesta inom trädgårdsbranschen. Företag inom bland annat växthusteknik, trädgårdsdekorationer och utrustning presenterar sina nyheter. I år har vi en ny satsning bland utställarna som vi har valt att kalla Scandinavian Design and Crafts. Där lyfter vi företag som erbjuder produkter utöver det gröna med hög hantverkskänsla och skandinavisk touch.

Nominerade till Elmia Garden Award 2019

På mässan avslöjas de nominerade till Elmia Garden Award – Årets Trädgårdsprodukt 2019. År 2018 gick priset till den japanska stegen presenterad av ARS Nakaya Scandinavia AB. På årets mässa visas samtliga nominerade till 2019 års utmärkelse i Lobby Syd.

Varmt välkommen!

Du anmäler dig till pressträffen med lunch via ackrediteringsformuläret:

Andra pressaktiviteter på mässan:
Svenska Plantskolors pressträff 26 september kl. 11.15, se bifogad information.

www.elmia.se/garden

För mer information kontakta:
Johanna Rahm, projektledare, johanna.rahm@elmia.se, +46 36 15 22 45
Linnea Rosberg, kommunikatör, linnea.rosberg@elmia.se +46 36 15 21 32

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.