Följ Elmia AB

​Pressinbjudan: Smarta lösningar, debatter om branschens villkor och ljuvliga juveler på Elmia Lastbil

Pressmeddelande   •   Jun 27, 2016 14:24 CEST

Räkna med en mängd nyheter, smarta lösningar, affärer och heta debatter när åkerinäringens alla parter möts på Elmia Lastbil 24-27 augusti!

Smarta byggnationer och lösningar som ger bättre lönsamhet står i fokus på årets lastbilsmässa. Heta debatter om branschens villkor, en rafflande kamp i Nordic Trophy och en välfylld hall med vackra veteranbilar väntar också på åkerinäringens största branschhändelse – Elmia Lastbil 24-27 augusti!

De nordiska påbyggarna ligger i toppklass när det gäller att ta fram och förverkliga smarta och effektiva lösningar för tunga fordon. Evenemanget Smarta Lösningar är nytt för i år på Elmia Lastbil och ger utrymme för smarta innovationer som är något utöver det vanliga, med fokus på själva lösningarna. På mässan berättar innovatörerna om sina lösningar, hur de har tagits fram och de goda effekterna som lösningarna ger.

Det välfyllda seminarieprogrammet fokuserar på branschens högaktuella ämnen och bjuder bland annat på debatter om beställaransvaret, kilometerskatten och polisbristens påverkan på svensk åkerinäring.

Elmia Lastbil bjuder också på den prestigefyllda tävlingen Nordic Trophy, ett paradis och ögongodis för alla som gillar snygga och smart byggda lastbilar med fantasifulla motivlackeringar och flärdfulla inredningar. En expertjury med representanter från de stora lastbilstillverkarna och Lastfordonsgruppen utser bland annat ”Bästa Påbyggnad” bland deltagarna i Nordic Trophy.

I tävlingen ”Sveriges bästa skola” avgörs vilka gymnasieskolor i landet som har de bästa fordonsprogrammen. Tävlingen är uppdelad i två grenar, Transport för de blivande förarna samt Maskin & Lastbilsteknik för de kommande mekanikerna.

Veteranlastbilshallen väntar också många gamla fina guldkorn på att bli betraktade på nytt. Passa till exempel på att se den legendariska Fryken-bilen, en Scania-Vabis av 1928 års modell, som kunde bärgas och renoveras med nästan 80 procent av originaldelarna intakta efter 50 år på 67 meters djup i den värmländska sjön Frykens botten!

Här är ett axplock av vad som händer under mässdagarna:

Onsdagen den 24 augusti

11.00 ”Beställaransvaret” – debatt på scenen hall D.

13.00 ”Vinnare eller förlorare på kilometerskatten?” – debatt på scenen hall D.

Torsdagen den 25 augusti

15.00 Prisutdelning i skoltävlingen ”Sveriges bästa skola”, inriktning Transport samt Maskin- och Lastbilsteknik, scenen hall D.

Fredag den 26 augusti

10.00 ”Förarlösa lastbilar – bara en utopi?”, debatt på scenen hall D.

11.00 ”Vilse i biobränsledjungeln”, debatt på scenen i hall D.

Lördagen den 27 augusti

11.00 ”Polisbristen – hur slår den mot svensk åkerinäring?”, debatt på scenen hall D.

Varmt välkommen till åkerinäringens största branschhändelse – Elmia Lastbil!

Pressackreditering och anmälan till presslunch:

http://www.elmia.se/lastbil/For-press/Pressackreditering/

För fullständigt dagsprogram, seminarier m.m. besök vår hemsida http://www.elmia.se/lastbil/ Programmet uppdateras löpande.

För mer information om Elmia Lastbil kontakta Annika Brandin, mässansvarig, tel: 036-15 20 05, annika.brandin@elmia.se, eller Fredrik Jarl, kommunikationsansvarig, tel: 036-15 21 35, fredrik.jarl@elmia.se

Läs mer om Elmia Lastbil här: http://www.elmia.se/lastbil/

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.