Följ Elmia AB

Pressinbjudan: Välkommen till Elmia Äldre!

Pressmeddelande   •   Mar 16, 2016 15:45 CET

God äldrevård och äldreomsorg innebär att kunna möta utmaningar. På Elmia Äldre i Jönköping den 7-8 april talar vi om missbruk, psykisk ohälsa och åldrande i ett nytt land – utmaningar som kräver kunskap om bemötande.

Elma Äldre är mötesplatsen för alla som arbetar med eller har intresse av äldrevård och äldreomsorg, både mässa och konferens. Årets konferens har titeln ”Olika åldrande – lika villkor” och fokuserar på viktiga framtidsfrågor.

Allt från tandvård, alkohol och psykisk ohälsa till teknik och innovationer, meningsfulla aktiviteter och att åldras i ett nytt land diskuteras av och med föreläsare och experter. Missa inte chansen att höra Mustafa Can och Pär Johansson, två föreläsare och författare som går på djupet med ämnet personligt bemötande.

Parallellt med konferensen arrangeras även en mässa med nya produkter och tjänster som underlättar arbetet.

På Elmia Äldre presenteras också årets resultat av SPF Seniorernas undersökning av maten på länets äldreboenden. Matpatrullen har återigen tagit smaktemperaturen på den mat som serveras i Jönköpings län.

Välkommen till två lärorika och inspirerande dagar!

Hållpunkter:

Torsdag 7 april, kl. 09.00: ”Att åldras i exil” – Mustafa Can, journalist och författare, talar om samhällets utmaningar och praktiska omsorg med en allt större och växande grupp pensionärer av utländsk härkomst. Hur möter vi dessa och vilken roll spelar kultur, religion, identitet och språk när vi tar hand om åldrande invandrare? Med avstamp i sin familjehistoria berättar Mustafa Can en hudnära och existentiell historia om att åldras i ett främmande land. Plats: Hammarskjöldsalen, Elmia, Jönköping.

Torsdag 7 april, kl. 12.15: SPF:s matpatrull presenterar resultatet av årets undersökning av maten på länets äldreboende. Matpatrullen korar också årets vinnare i Jönköpings län. Plats: Restaurang Black & White, Elmia, Jönköping.

Fredag 8 april, kl. 09.00: ”Att bli sedd, behövd och tagen i anspråk” – Pär Johansson, grundare och chef för Glada Hudik-teatern, där utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare arbetar sida vid sida, talar med både humor och allvar om det goda ledarskapet och hur stora processer och resultat nås när man vågar konfrontera sin egen och andra människors okunskap och osäkerhet. Plats: Hammarskjöldsalen, Elmia, Jönköping.

Se hela konferensprogrammet här:

http://www.elmia.se/aldre/For-besokare/Konferensen/Konferensprogram/

Läs mer om Elmia Äldre här:

http://www.elmia.se/aldre/

Ackreditera dig här: http://www.elmia.se/aldre/For-press/Pressackreditering/

För mer information om Elmia Äldre kontakta:

Marie Ernsth-Bravell, lektor, Hälsohögskolan i Jönköping, tel: 036-10 13 12

Sofi Fristedt, lektor, Hälsohögskolan i Jönköping, tel: 036-10 12 69

Jörgen Nyström, mässansvarig, Elmia Äldre, tel: 036-15 22 30

Alexandra Rönnqvist, kommunikationsansvarig, Elmia Äldre, tel: 036-15 22 15

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.