Följ Elmia AB

Pressinbjudan: Välkommen till Elmia Park!

Pressmeddelande   •   Sep 15, 2017 11:25 CEST

Elmia Park är mötesplatsen för alla som på olika sätt arbetar med utemiljöer – planering, anläggning och skötsel av gröna ytor i bostadsområden, parker, kyrkogårdar och inte minst golfbanor och fotbollsplaner. Här underhålls relationer och nya växer fram. Elmia Park erbjuder även flertalet seminarier inom branschens olika ämnen.

Branschens ledande leverantörer är på plats och visar upp sina nyheter både inomhus och på mässans utomhusområde.Mässans många seminarier erbjuder olika teman som golf, fotboll och kyrka. I samarbete med Swedish Greenkeepers Association (SGA), och Svenska Golfförbundet (SGF) hålls seminarier om bland annat grönyteskötsel för golfbanor och fotbollsplaner, häxringars utbredning och orsaker, möjligheter med hybridgräs. Även skötsel av kyrkans grönytor och gravplatsers tillgänglighet är ämnen som tas upp i samarbete med Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

Årets nyheter

Nytt för i år är mässans kortseminarier – korta, kostnadsfria föreläsningar kring aktuella ämnen som hålls inne i mässhallen. Framtidens parker och tekniska lösningar som kan underlätta vardagen för de som arbetar i grönytebranschen är några ämnen som tas upp.

På Elmia Park finns också möjligheten att se när Trädgårdsanläggarna och tidskriften Utemiljö tillsammans med lärare och elever från Hvilan Utbildning i Åkarp bygger upp en minipark från grunden inne i mässhallen.

Prisutdelning Elmia Park Inspira
Elmia Park Inspira är tävlingen som syftar till att lyfta fram våra vackra svenska parker och inspirera till fler besök. De nominerade parkerna finns i Stockholm, Lund, Kungälv, Jönköping och Halmstad. Prisutdelningen sker på scenen i Hall B torsdagen den 28 september kl. 14.00, därefter får du möjlighet att prata med vinnaren.

Ackreditera dig till Elmia Park här:

https://www.elmia.se/park/For-press/Pressackreditering/

Mässans seminarieprogram:

www.elmia.se/park/For-besokare/seminarieprogram/

Elmia Park arrangeras i år parallellt med mässan Clean & Facility. Mer information om den mässan finns på www.cleanmassan.se

Kontaktpersoner:

Klas Brandt, projektledare, klas.brandt@elmia.se, 036-15 21 09

Josefine Christiansson, kommunikatör, josefine.christiansson@elmia.se, 036-15 21 57

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.