Följ Elmia AB

Pressinbjudan: Välkommen till tre tunga transportmässor!

Pressmeddelande   •   Okt 02, 2015 09:22 CEST

Vilken sträckning av höghastighetsbana söder om Jönköping är bäst för Sverige? Vad vill beslutsfattarna med persontrafiken i Norden? Hur ser näringslivets visioner ut för framtidens transporter?

Den 6-8 oktober samlas transportbranschen till tre viktiga dagar på Elmia i Jönköping med fokus på framtidens vinnande transportlösningar. Tre dagar av nyheter, diskussioner och debatter om transportsystem, järnvägar och vägar – allt som rör infrastruktur, framtidens transporter och intermodala lösningar.

På tre dagar arrangeras inte mindre än 100 olika seminarier där experter, branschföreträdare och politiker behandlar de mest aktuella frågorna just nu. Anders Wijkman, ordförande för Miljömålsberedningen, talar om klimatperspektiv på framtida transporter, Gunnar Alexandersson, som leder utredningen om järnvägens organisation på uppdrag av regeringen, berättar om utredningens arbete hittills och de viktigaste frågorna inför slutbetänkandet den 23 december, och Henk van Dieren, vd på Samskip Van Dieren, framgångsrik speditör i Europa, talar om strategier för hållbara transportsystem i Europa. Dessutom gör Lena Erixon, nytillträdd generaldirektör på Trafikverket i Sverige, sitt första offentliga framträdande för branschen.

Missa inte heller utdelningen av branschens tyngsta pris – Future Transport Award. Tre finalister tävlar i tre kategorier var - Public Transport, Intermodal Goods och Road Security. De nio finalisterna berättar på varsitt seminarium om sina smarta lösningar och priset delas ut på transportbranschens stora galakväll onsdagen den 7 oktober.

Varmt välkommen den 6-8 oktober 2015!

Ackreditera dig här:

http://www.elmia.se/futuretransport/For-press/Pressackreditering/

http://www.elmia.se/nordicrail/For-press/Pressackreditering/

http://www.elmia.se/nordicroad/For-press/Pressackreditering/

Elmia Future Transport är den ledande transport- och logistikmässan i Sverige och ett viktigt forum för att diskutera framtidens transportsystem i norra Europa. Parallellt med Elmia Future Transport arrangeras Elmia Nordic Rail, Nordens ledande järnvägsmässa, och Elmia Nordic Road, som är nykomlingen i den stora transportfamiljen. Elmia Nordic Road är en mässa för vägen, dess infrastruktur och underhåll. Ackreditera dig på en – och gå på alla!

För mer information om Elmia Future Transport, Nordic Rail och Nordic Road kontakta Jörgen Nyström, mässansvarig, tel +46 (0)36 15 22 30, jorgen.nystrom@elmia.se, eller Alexandra Rönnqvist, kommunikationsansvarig, tel +46 (0)36 15 22 15, alexandra.ronnqvist@elmia.se

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event. Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.