Följ Elmia AB

Rätt besökare och hög kvalitet på mötesplatsen för det hållbara samhället

Pressmeddelande   •   Sep 27, 2018 17:08 CEST

Mötesplatsen för det hållbara samhället. Foto: Elmia AB/Anna Hållams

VA-mässan och Elmia Avfall & Återvinning skapar tillsammans mötesplatsen för det hållbara samhället. Under tre dagar har besökare och utställare från branschen samlats för att nätverka, göra affärer och fylla på med ny kunskap genom exempelvis seminarier och temavandringar.

VA-mässan är sedan många år den största och viktigaste mötesplatsen för VA-sektorns alla aktörer. I år firade mässan 20 år med en välfylld utställning. Elmia Avfall & Återvinning firade 45 års-jubileum och ett nytt inslag på årets mässa var projektmontrar där spännande nyheter och innovationer visades upp. Kombinationen av de båda mässorna skapar lösningar för framtidens utmaningar inom branscherna.

– Det är bra att mässorna går parallellt, säger Johnny Lindström, avsättningskoordinator på Mevab AB. VA-området ligger nära vårt och det är absolut en fördel.

Det är första gången Mevab AB ställer ut på Elmia Avfall & Återvinning och Johnny berättar att de har träffat helt rätt besökare, framförallt beslutsfattare och dessutom helt nya målgrupper som de inte träffar annars.

– Att nätverka med besökarna är förstås viktigt, men det är också positivt att möta kollegor i branschen, säger Therése Ekwall, marknadsansvarig EWG Group. Det finns många synergier mellan oss utställare.

Utställarna är nöjda med mässorna och eniga om att besökarna på mötesplatsen för det hållbara samhället är rätt och av hög kvalitet.

– För oss är mässan en succé, menar Lennart Öhlund, mässgeneral och försäljningsingenjör på Cactus Utilities AB. Det har varit många besökare och mycket bra nivå på dem.

NCC har varit utställare på VA-mässan i många år. De har redan bokat in 2020 års datum i kalendern, berättar Mats Helander, produktionschef VA-Process.

– Vi har haft en framgångsrik mässa, med helt rätt besökare. VA-marknaden är stor och det finns ett behov att fylla.

Under mässornas tre dagar har viktiga och aktuella frågor lyfts och diskuterats i seminarier, på temavandringar och på scenerna. I scenprogrammet medverkade många av utställarna. Kamstrup var en av de som stod på scen för att tala på temat dricksvatten.

– Det var mycket positivt att få möjlighet att tala och det var många som lyssnade intresserat, säger Jan Eriksson, Sales Manager på Kamstrup.

Temavandringarna har varit populära och välbesökta. Drygt 500 personer deltog på VA-mässans seminarier.

– Det här är branschens mässor. Här träffas utställare, besökare och kollegor för att utbyta erfarenheter och ta del av nyheter. Nu ser jag fram emot planera och utveckla mässorna inför 2020, säger Johanna Rahm, projektledare för VA-mässan och Elmia Avfall & Återvinning.

 

Nästa datum för VA-mässan och Elmia Avfall & Återvinning är 22-24 september 2020.

 

Fakta om mötesplatsen för det hållbara samhället:

Antal utställare: 302 st

Totalt antal dagsbesök för mötesplatsen: 6 372 st

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser och kongresser.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.