Följ Elmia AB

Runsten Equestrian satsar på ungdomar till Elmia

Pressmeddelande   •   Jul 25, 2017 09:30 CEST

Runsten Equestrian öppnar dörrar för juniorer och Young Riders att rida på Elmia den 25-29 oktober i Jönköping. Det nya samarbetet med Elmia Scandinavian Horse Show är en del av en ungdomssatsning som ger unga svenska talanger möjlighet att rida på en större arena.

Samarbetet innebär bland annat att Runsten Equestrian går in och sponsrar en hoppklass på Elmia. En junior och Young Rider Grand Prix där Sveriges bästa unga hoppryttare gör upp om segern. Tävlingen på Elmia Scandinavian Horse Show är en del av Runsten Equestrians filosofi, att utveckla och stötta svenska unga hopptalanger.

- Det är fantastiskt att vi och Elmia har lyckats göra ett sådant här bra samarbete där man framförallt i första hand satsar på juniorer och ungdomar. Vi vill bidra till att ge dem en riktigt bra start på karriären, säger Per Dahlgren, tävlingsledare Runsten Equestrian Games.

Vinnaren i Runsten Equestrian Young Rider Grand Prix finalen på Runsten Equestrian Games den 17-20 augusti direktkvalar till Elmia Scandinavian Horse Show. Därefter kvalar nitton ekipage av de tio bästa juniorerna och de tio bästa Young Rider ryttarna enligt SvRf:s ranking. Kvalen räknas från den första juni till sista september.

Direktkval till Volkswagen Grand Prix

Även segraren från Runstens Equestrian Grand Prix finalen säkrar en plats i kvalet på Volkswagen Grand Prix på Elmia Scandinavian Horse Show. Klasser som både på Runsten och Elmia har höga vinstsummor i prispotten.

Dessutom kvalar vinnaren av Yes Box Cup till VW Rising Star på Elmia, en 1,20 hoppning för amatörer.

Elmia Scandinavian Horse Show arrangeras i Jönköping den 25-29 oktober för andra året i rad med sista deltävlingen för Volkswagen Grand Prix.

- Det är roligt med Runsten Equestrian som alltid är i framkant när det gäller juniorer och svensk hoppnings utveckling. Därför tycker vi det är viktigt att samarbeta med just dem, säger Lisen Bratt Fredricson.

För mer information, kontakta:

Per Dahlgren, tävlingsledare Runsten Equestrian Games, +46 708 11 30 83, per@runsten.com
Lisen Bratt Fredricson, Scandinavian Horse Event Production AB, +46 70 620 77 04, 

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.