Följ Elmia AB

Starka hästkrafter skapar superevenemang

Pressmeddelande   •   Nov 23, 2015 11:01 CET

Fyra toppnamn inom internationell hästsport arrangerar med start nästa år ett nytt superevenemang för svensk ridsport på Elmia i Jönköping. Tunga samarbetspartners har knutits till projektet och evenemanget innefattar bland annat stora nationella tävlingar i hoppning och dressyr, auktioner, shower och mässa.

Jan Olof Wannius, Sylve Söderstrand, Lisen Bratt Fredricson och Anna Bråkenhielm är alla stora personligheter med bred erfarenhet inom svensk ridsport. De utgör kvartetten bakom det nybildade bolaget Scandinavian Horse Show AB och det nya superevenemanget, som får premiär 26-30 oktober 2016.

– Elmia är för mig en självklar plats att ha ett hästevenemang med inriktning på att visa hela bredden i svensk ridsport. Vi i gruppen vill göra något riktigt bra för svensk ridsport, svenska ryttare, ägare och uppfödare, säger Jan Olof Wannius.

Erfarenhet och nytänkande

Elmia Scandinavian Horse Show i Jönköping ska bli en stor branschträff för svensk ridsport – en mötesplats för alla som på olika sätt är verksamma i branschen eller är hästintresserade. De fyra bakom arrangemanget vill med sina erfarenheter och nytänkande idéer skapa förutsättningar för svensk ridsport och avel att växa.

Tävlingsprogrammet kommer att innehålla klasser för allt från ponny till senior elit i både hoppning och dressyr. Stor vikt kommer också att läggas på unghästklasser och utmärkelser till framtida stjärnor bland såväl ryttare som hästar. Förutom tävlingarna arrangeras auktioner, shower, VIP-arrangemang och mässa – allt på ett och samma ställe.

Planeringen har gått från idé till ett färdigt evenemangsprogram efter ett intensivt arbete från den första kontakten med Elmia. Eftersom kvartetten också planerar att utöka evenemanget för varje år föll valet snabbt på Elmia som plats och medarrangör.

– Det är härligt att få jobba med människor som är så proaktiva, har massor av spännande idéer och tillsammans skapa ett fantastiskt evenemang för ridsporten på Elmia i Jönköping, säger Robert Sumberesi, vd, Elmia AB.

Kort om personerna bakom Scandinavian Horse Show AB

Lisen Bratt Fredricson är tidigare landslagsryttare som ridit två OS. Entreprenör i hästbranschen, grundare till Ryttargalan och Swedish Select Horse Sales m.m. Driver tävlingsstallet Grevlundagården.

Anna Bråkenhielm är medieentreprenör som bl.a. varit vd för Strix Television. Stort intresse för ridsport driver Skillinge Dressyr, utbildnings- och försäljningsstall för dressyrhästar på elitnivå.

Jan Olof Wannius är ett av de största namnen inom svensk ridsport och är bland annat president för Falsterbo Horse Show. 

Sylve Söderstrand är en av de mest meriterade personerna inom svensk ridsport och har som förbundskapten fört det svenska hopplandslagets till medaljer i OS, VM och EM.

För mer information om Elmia Scandinavian Horse Show kontakta:

Lisen Bratt Fredricson, tel: 070-620 77 04

Anna Bråkenhielm tel: 070-773 04 80

Jan Olof Wannius, tel: 070- 783 83 03

Sylve Söderstrand, tel: 073-511 41 11

För mer information om Elmia AB kontakta:

Maria Lindsäth, mässansvarig, Elmia AB, tel: 036-15 22 28

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (1)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.