Följ Elmia AB

Stjärnklart på hästfest i Jönköping

Pressmeddelande   •   Okt 29, 2017 20:33 CET

Med de svenska världsstjärnorna i hoppning och med över 800 hästar på plats blev Elmia Scandinavian Horse Show ett stjärnspäckat meeting. På plats i Jönköping fanns bland andra EM- och OS-medaljören Peder Fredricson, Henrik von Eckermann, Rolf-Göran Bengtsson och Malin Baryard-Johnsson. Evenemanget innehöll även dressyrtävlingar, mässa med över 100 utställare, shower och clinics.

Elmia Scandinavian Horse Show blev återigen en succé som visade bredden inom den svenska ridsportens framtid, både när det gäller hoppning och dressyr. Peder Fredricson tog hem segern i Volkswagen Grand Prix och tog emot checken på 250 000 kronor.

– Jag är jätteglad att vinna här i dag, det känns väldigt kul. Vi var många som var farliga, det var ett riktigt bra startfält och lika bra hästar, därför var det extra roligt att vinna, säger Peder Fredricson.

En av de viktigaste faktorerna för ett lyckat ridsportevenemang är ett felfritt ridunderlag.

– Underlaget är väldigt bra och jag tycker att Elmia Scandinavian Horse Show är ett fantastiskt evenemang. Jag kommer definitivt tillbaka nästa år, säger Peder Fredricson.

Morgondagens stjärnor, både hästar och ryttare, fick också chansen att visa vad de går för i tävlingarna Agria Star of Tomorrow och Volkswagen Rising Star.

– Visionen med Elmia Scandinavian Horse Show har hela tiden varit att göra det här till en stor mötesplats för ridsporten, det känns verkligen som att vi har nått målet med det genom att unga hästar och ryttare samsas på samma arena som de stora stjärnorna. Här kommer man nära ridsporten som aldrig förr, säger Lisen Bratt Fredricson. 

Händelserikt evenemang
Förutom tävlingarna innehöll Elmia Scandinavian Horse Show även en välbesökt mässa med över 100 utställare, clinics, shower och auktion. Under den fem dagar långa publikfesten pågick också en insamling till Almers hus och Barncancerfonden i samarbete med Agrias Ponnyklubb.

Världsstjärnan Tobbe Larsson, influgen från Dubai, var en del av showprogrammet och visade upp frihetsdressyr med sina hästar. Han var imponerad av stämningen och evenemanget.

– Supervänlig personal, bra arrangerat. Jag och mina hästar är så glada över den varma kärlek som den stora publiken gav oss, säger Tobbe Larsson.

Under två kvällar arrangerades clinics med världskända namn. Dressyrlegendaren Jan Brink pratade om hur han jobbar med unghästar och unga ryttare. Stjärnduon Peder Fredricson och Henrik von Eckermann gav konkreta tips om vad som krävs för att nå toppen och stanna där.

Världspremiär
Samtidigt på Elmia pågick även världspremiären Elmia Icelandic Power Show där det för första gången någonsin arrangerades inomhustävlingar med islandshästar på en 250 meters ovalbana. En tävling som även fick world ranking-status första tävlingsdagen.

– Vi har tagit ytterligare kliv detta året och skapat en riktig hästfest i Jönköping för besökare och ryttare, med både Elmia Scandinavian Horse Show och Elmia Icelandic Power Show. Vi jobbar vidare med att utveckla vår internationella arena med elitekipage, lovande talanger och ett fullspäckat program. Och ett extra stort tack vill jag ge alla funktionärer som ställt upp under dessa dagar på Elmia, avslutar Susan Lothigius, projektledare Elmia Scandinavian Horse Show.

Uppdatering 2017-11-01: Totalt 17 364 personer besökte årets hästfest på Elmia. 

Elmia Scandinavian Horse Show arrangeras nästa gång den 10-14 oktober 2018. 

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.