Följ Elmia AB

Subcontractor Jumpstart ger skjuts till vassa startup-bolag

Pressmeddelande   •   Okt 02, 2017 10:27 CEST

I tävlingen Subcontractor Jumpstart pitchar teknikdrivna startups sin affärsidé inför en erfaren jury, med chans att vinna en innovationscheck på 100 000 kronor.

En minut har de på sig att pitcha – de nya, växande teknikföretagen med idéer som gör industrin stark i framtiden. I juryn sitter erfarna industripersoner, i publiken finns etablerade bolag och i potten ligger en innovationscheck från Teknikföretagen på 100 000 kronor.
– Det är ett riktigt bra tillfälle för startup-bolagen att synliggöra sig för en otroligt spännande publik, som besökarna på Elmia Subcontractor utgör. De övar på att pitcha och skapa kundvärde för den publik som finns där, säger Lena Miranda vd Mjärdevi Science Park och moderator för pitchtävlingen.

Ny väg till framtiden
Medan Subcontractor Jumpstart hålls på scen inför publik ställer också de tävlande företagen ut på Pop-up Expo samma dag - en del i Elmia Subcontractors satsning att skapa kontaktytor mellan den etablerade, traditionella industrin och nya företag med nya sätt att tänka kring digitala lösningar och ny teknik
– Den snabba utvecklingstakten och ovissheten om vad framtiden kommer att kräva i teknikväg är en stor utmaning för många bolag inom industrin idag. Vi vill inspirera till nya sätt att tänka och visa att man kan hitta värdefull kunskap om nya teknologier, affärsidéer och affärsmodeller hos små smarta startups, säger Karla Eklund, projektledare Elmia Subcontractor.


Subcontractor Jumpstart – powered by Teknikföretagen arrangeras tisdag 14 november.
Startup-bolagen pitchar sin affärsmodell på scen (Subcontractor Direct) och juryn fattar beslut om vilket bolag som har störst potential att växa, ha påverkan på industrin etc. Vinnaren tilldelas en innovationscheck om 100 000 kronor som får nyttjas hos Sveriges ledande industridesignföretag Shift Design & Strategy.

Juryn består av:
Lars Eriksson, professor innovation/design Jönköping University
Tarja zu Dem Berge, fondchef Almi Invest
Anders Rune, chefekonom Teknikföretagen
Petra Sundström, Director Idea and Innovation Management Husqvarna Group

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.