Följ Elmia AB

​Suxbox Cup ny ungdomssatsning på Elmia i höst

Pressmeddelande   •   Sep 06, 2017 10:43 CEST

Suxbox sponsrar en ny hoppklass för ungdomar med både kval och finaler på Elmia Scandinavian Horse Show i höst. Totalt gör 24 topprankade ponnyekipage upp om segern i tre kategorier i Suxbox Cup, där även en totalvinnare ska koras.

Suxbox, som tillverkar och hyr ut utomhusboxar till alla slags hästtävlingar och andra hästevenemang, är dotterbolag till Skogslotten AB med ridskola och ridläger för barn och ungdomar. Runt 600 barn kommer varje vecka till Skogslotten för att rida. Både Suxbox och Skogslotten finns i Norrköping och har det gemensamma mottot "från shettis till elit".

– Vi på Skogslotten har jobbat mycket med yngre ryttare på ponny både på träning och som tävlingsarrangörer och vill gärna via Suxbox stötta dessa ryttare med bra klasser och priser. Att få uppstallningar i pris kan säkert hjälpa till på vägen för att kunna komma ut och tävla lite mer, säger Stefan Jonsson, vd och ägare till Suxbox.

Totalt tävlar 24 ekipage i den nya hoppklassen Suxbox Cup i tre kategorier: De åtta högst rankade b-ponnyekipagen, de åtta högst rankade c-ponnyekipagen och de åtta högst rankade d-ponnyekipagen, allt enligt Svenska Ridsportförbundets rankning från den 1 juni till den 1 oktober 2017. Resultaten i kvalomgångarna avgör startordningen i finalen, och förutom en vinnare i varje av de tre kategorierna koras även en totalsegrare i Suxbox Cup.

– Elmia är ett stort meeting med fin arena och härlig atmosfär. Utöver det egna tävlandet kan man följa många duktiga ryttare på plats med både på unghäst och äldre hästar. Att få följa och se bra ridning är utvecklande på alla sätt och vis.Inför nästa år planerar vi en cup med kval och finaler, säger Stefan Jonsson.

– Det är jättekul att Suxbox är med och gör en ponny Grand Prix med tanke på att vi har sagt att Elmia Scandinavian Horse Show ska vara vår mötesplats för alla inom ridsport. Då är det oerhört positivt att de bästa ponnyryttarna får vara med i den miljön tillsammans med våra bästa seniorryttare, säger Sylve Söderstrand, en av arrangörerna bakom Elmia Scandinavian Horse Show.

För mer information kontakta:

Stefan Jonsson, vd, Suxbox, tel: 070-611 56 66.

Sylve Söderstrand, Scandinavian Horse Event Production AB, tel: 073-511 41 11

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.