Följ Elmia AB

Tre nya områden på största skogsmässan någonsin

Pressmeddelande   •   Feb 13, 2017 09:06 CET

På nya området Load & Transport finns allt som rör logistiken av råmaterial från skogen till industrin.

Fyra månader innan Elmia Wood öppnar konstaterar arrangörerna att det blir största skogsmässan någonsin i världen.

– Redan i januari hade vi sålt mer monteryta än till förra Elmia Wood 2013, säger projektledaren Jakob Hirsmark.

Elmia Wood är sedan många år den världsledande skogsmässan. Hit kommer beslutsfattare från hela världen för att uppleva den senaste tekniken i praktiken. Denna gång blir mässan större och bredare än tidigare. Arbetet pågår för fullt med att anlägga nya vägar och områden i skogarna söder om Jönköping.

Tre nya områden möter besökarna. Störst blir Load & Transport där temat är skogsbilvägar, logistik och virkeshantering. Här görs kraftfulla satsningar av namnkunniga utställare som till exempel MAN, Liebherr, Volvo och Tatra.

– Det är ovanligt med så stor och omedelbar respons för ett nytt område, säger Jakob Hirsmark.

Ett annat aktuellt område är Drone Zone. Här handlar det om drönare och Elmia samarbetar med UAS Forum som arrangerar nordens ledande konferens om obemannat flyg. Utställare är ledande leverantörer av flygande produkter och tjänster. Flera gånger varje dag ordnas flyguppvisningar, demonstrationer av skogliga tillämpningar och föreläsningar.

Hunting är det tredje nya området. Viltförvaltning hör till aktivt skogsbrukande och i Hunting-området samsas utställarna med skjutövning, viltmat och andra aktiviteter.

Ny kunskap att hämta

Skogens beslutsfattare har högkvalitativ kunskap att hämta i seminariesatsningen i det så kallade ”Event Tent”. Bland hittills planerade seminarier finns invasiva arter, precisionsskogsbruk, skonsam drivning, fjärranalys och tekniksprång i framtidens skogsbruk. Dessutom arrangerar tyska KWF dagliga diskussionsforum för den tyskspråkiga publiken.

Som helhet får mässan en tydligare indelning i olika teman, för att besökarna enklare ska hitta rätt utställare. Det återspeglas även i mässkatalogen och i övrig information. Det är ett nödvändigt resultat av att Elmia Wood växer och annars kan bli svår att överblicka.

– Vi rekommenderar ett par dagar på mässan för att hinna ta in allt som händer i skogsbruket, säger Jakob Hirsmark.

Just nu arbetas det febrilt över världen, när mässans internationella representanter hjälper skogsfolk från ett femtiotal marknader att ta sig till skogarna söder om Jönköping i juni. Allt är upplagt för att världens ledande skogsmässa ska bli den största och mest besökta hittills.

Elmia Wood 7-10 juni

Elmia Wood är världens ledande skogsmässa och arrangeras vart fjärde år utomhus i skogarna söder om Jönköping. Förra Elmia Wood (2013) hade över 500 utställare, 50 000 besökare från hela världen och bevakades av den internationella branschpressen. 7-10 juni 2017 samlas den globala skogsnäringen återigen.

www.elmiawood.com

Kontakt
Mässansvarig Jakob Hirsmark, tel +46 36 15 22 14, jakob.hirsmark@elmia.se
Kommunikatör Veronika Albert, tel +46 36 15 22 34, veronika.albert@elmia.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.