Följ Elmia AB

​Vilka blir årets innovationer för lantbruket?

Pressmeddelande   •   Mar 08, 2016 11:18 CET

Goda idéer och innovationer tar det svenska lantbruket framåt. Varje år delar Elmia Lantbruk ut det prestigefyllda priset Elmia Lantbruk Innovation Award, utmärkelsen med syftet att lyfta goda lösningar. Nu är det dags att anmäla årets bidrag.

Nytt för i år är att konceptet för Elmia Lantbruk Innovation Award utökats med flera olika kategorier. Det kommer också att finnas guld- och silvernivå i utmärkelsen.

— Vi vill lyfta både helt ny teknik men också premiera produktutveckling där man förbättrar befintliga produkter med tanke på arbetsmiljö, produktkvalitet, miljö och djurhälsa. Därför blir det nu fler kategorier att kunna bedömas i, säger Maria Lindsäth, mässanavarig för Elmia Lantbruk.

Vinnande vågsystem

Hencol OPV blev juryns val för Elmia Lantbruk Innovation Award 2015. Det obemannade systemet för kontinuerlig vägning av nötkreatur spar tid, ger bättre säkerhet för djuren och förbättrar lantbrukarens arbetsmiljö. Informationen om pågående nötköttsproduktion hjälper också lantbrukaren att vidta rätt åtgärder för bättre lönsamhet. Och priset som årets bästa tekniknyhet inom lantbruket har betytt en hel del för företaget.

— Det har betytt väldigt mycket för oss. Framför allt har vi fått medial uppmärksamhet och många har intresserat sig, både i vår bransch och angränsande branscher. För oss som har hållit i utvecklingen i egen regi innebär det också ett erkännande, både för vår strategi och att vår timing var rätt, säger Henrik Österlund, grundare och ägare av Hencol AB, med huvudkontor i Havstenssund i norra Bohuslän.

— Utmärkelsen fick större uppmärksamhet och betydelse än jag hade trott från början. Det är också viktigt och bra att det här görs en värdering av innovationer oberoende av företagens storlek, att alla har lika stor chans, tillägger han.

Bedöms av jury

Fram till den 17 april kan bidrag anmälas till Elmia Lantbruk Innovation Award. Därefter går en jury igenom anmälningarna och nominerar de bidrag som bedöms uppfylla kriterierna. Valören som respektive bidrag premieras med avslöjas i september, och prisutdelningen sker sedan på den nya konferensen Elmia Lantbruk Framtidsforum i oktober.

— Vi vill genom dessa utmärkelser vara med och stärka det svenska lantbruket. Att lyfta bra lösningar är ett sätt för oss att göra det, och vi vet att det finns många bra lösningar som är värda att visas upp så vi ser fram mot att få in många anmälningar, säger Maria Lindsäth, mässansvarig för Elmia Lantbruk.


Läs mer om Elmia Lantbruk Innovation Award på:

http://www.elmia.se/Lantbruksmassan/For-besokare/innovation-award/

För mer information om Elmia Lantbruk kontakta Maria Lindsäth, mässansvarig, tel: 036-15 22 28, eller Veronika Albert, kommunikationsansvarig, tel: 036-15 22 34

På Elmia Lantbruk presenteras innovationerna och de ledande leverantörerna visar sina nyheter. Här bygger du bra nätverk för dina affärer, ser djuruppvisningar och inspireras av spännande tävlingar. Du hör om branschens viktigaste frågor och rätt personer ställs mot väggen och lantbruksfrågorna sätter sin prägel även på stan under veckan. 

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.