Följ Elmia AB

Volvo letar leverantörer för närproducerat

Pressmeddelande   •   Okt 22, 2015 10:45 CEST

Volvo vill se fler småföretag som leverantörer till sina specialfordon, de specialbyggda versionerna av deras modeller. Gärna företag som också finns geografiskt nära. Volvo kommer till Elmia Subcontractor 10-13 november för att hitta nya svenska leverantörer som stämmer in på deras önskeprofil.

Vi jobbar med tämligen små serier och då är det självklart en fördel om vi som kund blir betydelsefull. Att vi har ett bra och nära samarbete med våra leverantörer är oerhört viktigt. De sitter på kompetens som inte vi har. Duktiga leverantörer innebär ett mervärde för den produkt vi säljer, säger Anders Gustavsson, chef för specialfordon inom Volvo Cars.

Volvo Cars levererar varje år 40 000-50 000 fordon med speciallösningar som Volvos ordinarie leverantörer inte kan erbjuda.

– Ett exempel är att vi ska utrusta ett antal XC90 med flygplansbord. De är beställda från ett företag i England, men säkerligen hade vi kunnat få dem gjorda av en svensk leverantör, säger Anders Gustavsson, som själv i högsta grad är engagerad i att hitta leverantörer till ”sina” specialbilar.

– Vi ska vara mer aktiva än tidigare i vårt arbete att hitta rätt leverantörer. Innan Geely blev ägare var inköpen mer centralt styrda. Nu har specialfordon möjlighet att göra mer inköp själva, vilket vi ser som en stor fördel för kunden.

Ökad efterfrågan

Specialfordon är en liten men viktig avdelning i Volvo Cars. Efterfrågan på säkerhetsbilar ökar starkt, liksom polisbilar. De första XC90 är på väg ut som befälsbil för Polisen, och nästa år, när den låga versionen av XC90 introduceras, byggs den som polisbil för bland annat Island, Danmark och Tyskland. Försäljning och intresse går också starkt fram för Volvo Ocean Race-bilarna, de exklusiva specialversionerna som med olika detaljer och finesser säljs i begränsade upplagor.

Ett sätt att hitta innovationer, smarta lösningar och leverantörer är att besöka mässor, och därför kommer Volvo Cars till Elmia Subcontractor.

– Mässor är viktiga för oss och Elmia Subcontractor är en viktig mässa för det vi ska göra nästa år. Just nu arbetar vi med nästa generation Ocean Race-bilar. Mycket av det vi behöver kommer att passa svenska leverantörer perfekt. I Sverige har vi stora kunskaper när det gäller mekanik. Jag tror och hoppas hitta intressanta leverantörer inom det området på Elmia. För vår del jagar vi både utvecklings- och produktionsleverantörer, avslutar Anders Gustavsson.

För mer information om Elmia Subcontractor kontakta Karla Eklund, mässansvarig, tel: 036-15 22 61

Elmia Subcontractor är norra Europas ledande underleverantörsmässa och arrangeras på Elmia i Jönköping. Här samlas årligen runt 1 200 utställare från cirka 30 länder. 2014 besöktes mässan av drygt 14 700 besökare. Sällan har du chans att på så kort tid träffa så många som är knutna till underleverantörsindustrin!

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.